Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
17.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Zavec Keith Thurman Brooklyn

Sreda, 27. 2. 2013, 17.12

6 let, 6 mesecev

Zavec: Thurman definitivno ne ve, kaj ga čaka v ringu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski boksarski as Dejan Zavec se v klubski bazi v Magdeburgu pripravlja na spopad z mlajšim in višjim Američanom Keithom Thurmanom. Obljublja mu prvi poraz.

Nekdanji svetovni prvak velterske kategorije po različici IBF se bo 9. marca še drugič v karieri boril v Združenih državah Amerike in čeprav se njegov prvi podvig, obračun z Andrejem Bertom septembra leta 2011, ni končal po željah slovenskih ljubiteljev boksa, tudi tokrat v meko boksa odhaja po zmago.

Naloga bo za 36-letnega Ptujčana vse prej kot lahka, v ringu dvorane Barclays Centre v Brooklynu mu bo nasproti stal kar 12 let mlajši borec, ki po 19-ih poklicnih borbah še ne pozna poraza. Za nameček je 24-letni Floridčan Thurman tudi osem centimetrov višji, 18 predčasno končanih borb pa priča o tem, da ima tudi močan udarec.

Prekaljeni Mr. Simpatikus se na vse to ne ozira, na sparingih v Nemčiji se mirno pripravlja na svoj 33. poklicni dvoboj, ki bi mu ob zmagi prinesel borbo za naslov svetovnega prvaka različice WBO s Timothyjem Bradleyjem. Thurman sicer slovi kot nokavter, kar ne nazadnje pove tudi njegov vzdevek "One Time", a tudi dejstvo, da v nobenem dozdajšnjem poklicnem dvoboju ni odboksal niti 10, kaj šele 12 rund, vselej previdnemu Zavcu ne pomeni nič. "Izkušnje so nekaj, kar ima v boksu zelo pomembno vlogo. Thurman je imel prek 100 amaterskih dvobojev in je sicer na treningih zagotovo že odboksal tudi 12 rund, je pa res, da trening nikdar ni enak dvoboju. Definitivno ne ve, kaj ga čaka v ringu," tekmecu prek svoje spletne strani sporoča najboljši slovenski boksar, ki je v ringu nazadnje stal marca lani, ko je v mariborski dvorani Tabor v dvanajstih rundah opravil z Namibijcem Bethuelom Uushono, o pritiskih, ki jih prinaša borba v ZDA pa pravi: "Če bi si dovolil, da bi se zavedel pomembnosti dvoboja, bi najverjetneje postal kar precej nervozen. Če bi pogledal kogarkoli drugega, ki bi bil v položaju, v kakršnem sem zdaj jaz, bi zagotovo rekel, da gre za neverjeten dosežek. Toda sam imam že toliko izkušenj, tako dolgo sem že 'v filmu', da sem povsem miren. Za kaj drugega kot za popolno osredotočenost na zmago bo čas prišel po dvoboju s Keithom Thurmanom."

"V ZDA večina najboljših borcev – verjamem, da spadam med njih"

V Magdeburgu pod budnim vodstvom trenerja Dirka Dzemskega Zavec že tri tedne preizkuša čvrstost sparing partnerjev, posebej izbranih za pripravo na dvoboj z višjim borcem. S potekom priprav je zadovoljen. " Pred mano je še zadnji, četrti teden sparinga. Naslednji teden, ko bom že v ZDA, me čaka le še piljenje forme: tehnika, taktika, natančnost … Če bo šlo tako naprej – in verjamem, da bo šlo – v samem ringu sploh ne bi smelo biti nobene velike razlike. Potrebno bo biti bolj previden, sicer pa mi tudi 186 cm visoki sparing partner ni ustvaril nobenih večjih težav. Nisem se počutil toliko nižjega," sporoča iz Nemčije, od koder se bo naslednji teden že podal v ZDA: "Vse, kar se zgodi pomembnega v boksu, se zgodi v ZDA, zato se nisem želel skrivati tukaj (v Evropi op. p.). V ZDA se vedno zelo dobro počutim, gre za meko boksa, tam je velika večina najboljših borcev – verjamem, da spadam med njih. Če hočem zadovoljiti sebe, svojo željo po uspehu in tudi vse ljudi, ki stojite za mano, je to edina prava pot. Komaj čakam."

Priljubljeni Ptujčan tudi na svojem 33. poklicnem dvoboju računa na zveste navijače, ki so ga v velikem številu spremljali že pred slabima dvema letoma v Biloxiju. Za Zavčeve podpornike sta za pot v New York na voljo tudi ugodni turistični ponudbi, več o njih pa lahko preberete tukaj.

Ne spreglejte