Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2017,
19.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Martin Bau Anja Klinar državno prvenstvo

Nedelja, 29. 1. 2017, 19.28

6 let, 6 mesecev

Zadnji plavalnega DP še en posamični naslov Klinarjevi in Bauu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Sportida

Preko 400 plavalcev iz 26 klubov je v Mariboru končalo zimsko državno prvenstvo. Najuspešnejša posameznika tudi po zadnjem dnevu ostajata Anja Klinar s šestimi posamičnimi naslovi pri ženskah, danes je bila najboljša na 100 delfin, in Martin Bau s prav tako šestimi naslovi pri moških. Bau je danes zmagal še v svoji paradni disciplini 1500 prosto.

Mariborčan Bau, ki od letošnje sezone plava za ravenski Fužinar, je zadnji dan prvenstva vknjižil še eno posamično zmago, najboljši je bil v svoji paradni disciplini 1500 prosto.

"Državno prvenstvo je vsako leto zaključek zimske sezone nekje konec januarja. Ker traja tekma štiri dni, je zelo primerna za dober trening. Ker pa tukaj nastopam iz polnega treninga, nastopam v čim več disciplinah, predvsem v tistih, kjer rad tekmujem, da si malo 'začinim' treninge in mi je potem naprej lažje. To je dodaten trening, ki je malo bolj zanimiv," je dejal Bau, ki je zmagal v vseh svojih ljubih disciplinah.

Čeprav že ima konkurenco tudi v mlajših kategorijah, ga na prvenstvu ni uspel nihče presenetiti. "Dobro je, če zmagaš v svojih disciplinah, nekateri so bolje, drugi slabše pripravljeni, včasih se da presenetiti, a letos si nisem dovolil, da bi me kdo presenetil. Tekme sem nadzoroval, šel od starta do starta, nekaj odplaval na polno, nekaj bolj taktično. Danes na 1500 sem skušal odplavati na malo drugačen način in sem zadovoljen s tem, kar sem tukaj pokazal," je dejal Bau.

Anja Klinar najboljša posameznica

V ženski disciplini 1500 prosto je zmagala Ravenčanka Gaja Natlačen in s časom 16:19,28 in 828 točkami postavila tudi izid dneva, pred prvo mladinko prvenstva Mariborčanko Katjo Fain, ki je slavila šestkrat v svoji konkurenci, oziroma vknjižila šest drugih članskih mest. Tretja je bila najboljša kadetinja Sara Račnik.

Najboljša posameznica tako ostaja Klinarjeva, ki je bila danes najboljša še na 100 delfin. "Lahko rečem, da sem naredila zelo dober trening, imela veliko startov, samo enkrat sem morala priznati premoč. Imela sem dobro konkurenco, morda še najmanj v svoji paradni disciplini. Vesela sem, da prihajajo mlajše tekmovalke in se moram sama bolj potruditi za zmago," je povedala Radovljičanka.

Anja Klinar je prav tako šestkrat postala državna prvakinja. | Foto: Vid Ponikvar Anja Klinar je prav tako šestkrat postala državna prvakinja. Foto: Vid Ponikvar

S svojimi izidi je zadovoljna. "Definitivno je pomembna forma, a sem prišla trenirat, imela veliko nastopov, zdaj že zelo čutim utrujenost. Po olimpijskih igrah pa do danes nisem imela veliko treninga, precej manj kot prejšnje sezone, zato sem zadovoljna z rezultati in šestimi zmagami. Sem v solidni formi in do svetovnega prvenstva lahko pridem do rezultatov, kot sem jih imela v prejšnji sezoni vse do olimpijskih iger," je še dejala Klinarjeva.

Pri članih je do četrte zmage na prvenstvu, tokrat v disciplini 100 delfin, prišel Radovljičan Robert Žbogar, na 200 prsno je zmagal Aljaž Kerč iz Olimpije, na 50 prosto pa Ribničan Chad Andoljšek, ki je že v petek opozoril nase in se ob zmagi na 100 m prosto z 49,83 kot deseti Slovenec v zgodovini spustil pod minuto. V ženski konkurenci se je danes zmage na 200 prsno veselila Olimpijina Neža Klančar, na 50 prsno pa Celjanka Anemari Košak. Obe članski štafeti 4x100 mešano so dobili plavalci ravenskega Fužinarja.

Reprezentante in reprezentantke zdaj čakajo še priprave v Južnoafriški republiki, kamor bodo odpotovali 20. februarja, vrhunec sezone pa sledi julija, ko bo Budimpešta gostila svetovno prvenstvo.

Ne spreglejte