Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2019,
16.36

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

svetovno prvenstvo Jasmina Maček Boštjan Maček Rene Maček Strelstvo

Četrtek, 4. 7. 2019, 16.36

4 leta, 9 mesecev

STRELSTVO, SP V LONATU

Za slovo od Lonata 23. mesto družinske naveze Maček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Boštjan Maček | Boštjan Maček je v članski konkurenci zasedel 27. mesto. | Foto Stanko Gruden, STA

Boštjan Maček je v članski konkurenci zasedel 27. mesto.

Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenska strelska reprezentanca v trapu je končala nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu v italijanskem Lonatu. Na današnji mešani ekipni tekmi, ki bo prvič na programu poletnih olimpijskih iger prihodnje leto v Tokiu, sta Jasmina Maček in njen starejši brat Boštjan osvojila 23. mesto, potem ko sta skupno zadela 135 letečih tarč.

Za najboljši slovenski izid v mestecu ob Gardskem jezeru je poskrbel Rene Maček. Sin Boštjana Mačka je v mladinski posamični konkurenci osvojil odličje bronastega leska, slovenska reprezentanca - poleg njega sta nastopila še Sašo Hrovat in Žiga Juretič - pa je ekipno tekmo končala na četrtem mestu.

V članski konkurenci je Boštjan Maček v trapu zasedel 27. mesto, potem ko je zadel 117 letečih tarč. Poleg lanskega evropskega prvaka iz avstrijskega Leobersdorfa ter nosilca bronastih odličij s celinskih prvenstev v Beogradu 2011 in na Pragerskem 2015 sta nastopila še Denis Vatovec in Tomaž Blazinšek. Prvi je zadel 116 glinastih golobov in osvojil 36. mesto, drugi pa je zadel 113 letečih tarč in tekmo končal na 82. mestu v konkurenci 157 strelcev iz vsega sveta.

Slovenija je v ekipni konkurenci - nastopilo je 40 reprezentanc - zadela 346 glinastih golobov in osvojila končno osmo mesto. Z novim svetovnim rekordom je slavila Italija (367) pred Kuvajtom in Veliko Britanijo (obe 363).

Edina slovenska predstavnica v članski konkurenci Jasmina Maček je dvodnevno tekmo končala na 42. mestu, potem ko je zadela 106 letečih tarč.

Na posamični tekmi v trapu je zlato kolajno osvojil Britanec Matthew John Coward-Holley, srebrno Italijan Mauro De Filippis, bronasto pa Kuvajtčan Khaled Almudhaf.

Na ženski tekmi v trapu je bila najboljša Američanka Ashley Carroll, za njo sta se uvrstili Kitajka Xiaojing Wang in Španka Fatima Galvez.

V Lonatu bodo od petka naprej tekmovanja v dvojnem trapu in skeetu, v teh disciplinah Slovenija nima svojih predstavnikov.

Preberite še:

Boštjan Maček
Sportal Rene Maček v Lonatu zasenčil očeta Boštjana
Boštjan Maček
Sportal V slovenskem taboru največ stavijo na Mačka
Ne spreglejte