Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 3. 2018,
11.51

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Sašo Bertoncelj Tjaša Kysselef

Nedelja, 18. 3. 2018, 11.51

6 let, 1 mesec

Za konec Bakuja sedmo mesto Kysselefove in osmo Bertonclja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Tjaša Kysselef | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po uspešni soboti za slovensko reprezentanco v športni gimnastiki na svetovnem pokalu v Bakuju, ko sta tretje mesto osvojila Rok Klavora na parterju in Tjaša Kysselef na preskoku, sta danes v finalu nastopila še Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Kysselefova na parterju. Slednja je bila sedma, Bertoncelj pa po napaki in padcu z orodja osmi.

Kysselefova je v posamičnih finalih nastopila še drugič ta konec tedna in četrtič na zadnjih dveh svetovnih pokalih. Na prvem pokalu v Melbournu je Ljubljančanka premierno zmagala na preskoku, na parterju je bila tretja. V Bakuju je na zmagovalnem odru stala na preskoku v soboto, dan kasneje pa uspeha ni ponovila, bila je sedma z oceno 12,133.

Najboljša na parterju je bila Hrvatica Ana Đerek z oceno 13,533. Na drugem mestu je končala Grkinja Ioanna Xoulogi (12,733), na tretjem pa Turkinja Demet Mutlu (12,566).

Bertoncelj na konju v Melbournu ni videl finala, saj je v kvalifikacijah napravil napako pri seskoku. Uspešnejši je bil v kvalifikacijah Bakuja, ko se je v finale prebil z osmim mestom. A se mu je v boju za kolajne pripetila napaka, padel je z orodja, nekaj težav je imel tudi pred seskokom, ocena 11,466 pa je zadoščala za zadnje mesto.

"Malo nezbranosti je bilo ... To je težava letošnje sezone," je iz Bakuja na kratko sporočil Bertoncelj.

Na vrhu konja z ročaju je končal Kitajec Hao Weng z oceno 15,100. Družbo na zmagovalnem odru sta mu delala Chih Kai Lee s Tajvana z oceno 14,766 in Japonec Takaaki Sugino z oceno 14,766.

V Bakuju sta v finalu nastopili še Lucija Hribar, ki je bila v soboto sedma na dvovišinski bradlji, in Teja Belak, ki je bila na preskoku šesta.

Telovadce zdaj čaka pot iz Azerbajdžana v Doho, kjer jih od srede do sobote čaka nov svetovni pokal. V Katar potujejo isti slovenski tekmovalci kot so nastopali v Bakuju, torej Klavora, Kysselefova, Bertoncelj, Belakova, Hribarjeva, Adela Šajn in Alen Dimic.

Ne spreglejte