Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
6.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 5. 2012, 6.37

8 let

Vse selekcije Salonita v samem vrhu slovenske odbojke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V OK Salonit Anhovo so uspešno zaključili s sezono 2011-12. Spominjali se je bodo po doseženem 3. mestu članov, 2. mestu mladincev, 3. mestu kadetov in 1. mestu starejših dečkov.

Pred začetkom sezone 2011/12 so si zastavili cilj uvrstitev med prve štiri ekipe v pokalnem tekmovanju in med prve štiri ekipe v državnem prvenstvu Slovenije. V pokalnem tekmovanju so cilj dosegli, žal jim je žreb v polfinalu pokala namenil ekipo ACH Volley. V državnem prvenstva so odlično odigrali modro skupino (serija enajstih zaporednih zmag), in se zavihteli na 2. mesto v modri skupini. S tem so se določena pričakovanja dvignila. Potrebno je priznati, da v dveh polfinalnih srečanjih z ekipo Calcit Kamnik, so Kamničani malenkost več pokazali in se zasluženo uvrstili v finale državnega prvenstva. Odbojkarji članske ekipe OK Salonit Anhovo – Kanal so profesionalno odigrali tekme za tretje mesto in si uspeli izboriti tako želen bron. Odbojkarji Salonita Anhovo so naredili to, kar so navijači pričakovali, izpolnili so cilje kluba in kanalska športna dvorana je zopet zaživela.

Mladinci zaostali le za Žužemberčani

OK SIP Šempeter je v nedeljo, 30. oktobra 2011 organiziral letošnje finalno tekmovanje za mladince. Odbojkarji Salonita Anhovo so v polfinalu premagali domačine iz Šempetra z rezultatom 1:2 (25:16, 16:25, 10:15). V drugem polfinalu je Kekoprema Žužemberk premagala ekipo Maribora z rezultatom 2:0. Na tekmi za tretje mesto je Maribor premagal Sip Šempeter z rezultatom 2:1. Finalno tekmo so mladi Kanalci odigrali nadvse borbeno in se dobro upirali favorizirani ekipi iz Žužemberka. Ekipa iz Žužemberka je združevala mladince iz Krke, Žužemberka in Slovenske Bistrice. V prvi postavi mladinske ekipe OK Salonit Anhovo pa so nastopili kar trije igralci, ki so še kadeti in celo en starejši deček. Po treh setih dobre igre je Salonit Anhovo le moral priznati premoč združeni ekipi iz Žužemberka z rezultatom 3:0 (25:20, 25:20, 25:14). Mladinci OK Salonit Anhovo so tako že tretjič zapored nastopili na zaključnem turnirju mladinskega DP in letos izboljšali uvrstitev iz sezone 2010/11, ko so zasedli 3. mesto. Pokal za najboljšega napadalca je prejel korektor Salonita Anhovo Matevž Lazar. Mladinsko ekipo je v sezoni 2011/12 vodil trener Leon Schilling.

Na stopničkah tudi pri kadetih

V nedeljo, 15. aprila 2012 je v Mariboru potekal zaključni turnir kadetskega državnega prvenstva. Na prvi polfinalni tekmi je Maribor premagal Astec Triglav z rezultatom 2:0 (22, 23). Na drugi polfinalni tekmi je Salonit Anhovo moral priznati premoč ekipi Sip Šempeter z rezultatom 0:2 (-15, -24). Na tekmi za tretje mesto je Kanalcem, kljub težavam v prvem setu, uspelo premagati ekipo Astec Triglav z rezultatom 1:2 (23, -17, -12) in se tako uvrstiti na končno 3. mesto v kadetskem DP. V finalni tekmi je Maribor premagal SIP Šempeter z rezultatom 3:1. Kadetska ekipa OK Salonit Anhovo – Kanal je letos izboljšala uvrstitev iz sezone 2010/11, ko je zasedla 6. mesto. Kadetsko ekipo je v sezoni 2011/12 vodil trener Leon Schilling.

Ubranitev naslova v kategoriji starejših dečkov

Ekipa starejših dečkov OK Salonit Anhovo pod vodstvom trenerja Ivana Markiča in trenerke Mete Okroglič je osvojila prvo mesto v A ligi zahod in se tako uvrstila na zaključni turnir državnega prvenstva starejših dečkov. Športna dvorana pri osnovni šoli v Miklavžu na Dravskem polju je v soboto, 19. maja gostila najboljša štiri moštva letošnjega državnega odbojkarskega prvenstva starejših dečkov (U-15). Kanalci so se v prvem polfinalu spopadli z domačini iz Hoč. Po slabšem začetku so se mladi odbojkarji iz Kanala znebili pritiska in zasluženo slavili z rezultatom 2:1 (14:25, 25:14, 15:05). V drugem polfinalu je Go volley prepričljivo premagal ekipo Sip Šempeter z rezultatom 0:2 (15:25, 18:25). Sledila je tekma za tretje mesto v kateri so slavili igralci iz Šempetra z rezultatom 2:1 (25:23, 20:25, 15:12). V napetem finalnem obračunu so bolje začeli Novogoričani in povedli v prvem setu. Sledil je izjemen preobrat, ko je ekipa Go Volley v drugem setu vodila že z 20:24, ampak Kanalci se niso predali in v napeti končnici slavili z rezultatom 27:25. V naslednjih dveh setih so mladi Kanalci potrdili primat v Sloveniji in na koncu zasluženi slavili z rezultatom 3:1 (20:25, 27:25, 25:19, 25:14). Salonit Anhovo je zasluženo ubranil naslov državnih prvakov v kategoriji starejših dečkov. Naslov za najboljšega blokerja je pripadal Gašperju Makoriču, za najboljšega igralca zaključnega turnirja pa je bil izbran Jure Okroglič.

Ne spreglejte