Vse se da, če je volja: namizni tenis z usti (video)

V Laškem se je začel 12. Thermana Open, turnir v namiznem tenisu za športnike invalide, na katerem sodeluje rekordnih več kot 400 igralk in igralcev iz več kot 50 držav.

1 / 2

Foto: ZSIS-POK

2 / 2

Foto: ZSIS-POK

Slovenske barve bo branilo šest tekmovalk in tekmovalcev. Danes in jutri se bo igralo v posamični konkurenci, 8. in 9. pa ekipno.

"Vsekakor smo zelo veseli in zadovoljni, da v Laškem ponovno gostimo tako pomembno športno dogajanje, kajti v tovrstnem športu ne gre samo za vprašanje zmage. Športniki vložijo vse napore v to, da lahko tekmujejo in sodelujejo pri tej prireditvi. V tem tekmovanju je vsak od športnikov zmagovalec. Gostiti takšno prireditev, pri kateri vsak zapusti teniško mizo z nasmehom, pa je seveda prav poseben občutek za vsakega, ki pri tej zadevi sodeluje," je dejal Andrej Bošnjak, direktor Thermane Laško.

"Mi smo zelo veseli, da se Thermana Open odvija vsako leto v našem mestu. To je res lepa prireditev, ki popestri življenje v Laškem. Laško in Thermana kot eno največjih podjetij v naši občini, si želita še več tovrstnih prireditev. Upam, da bo vodstvu Thermane v prihodnosti uspelo organizirati še več takšnih dogodkov," je pristavil župan občine Laško Franc Zdolšek.

[video: 9423 / ]

Zbrane v dvorani Tri lilije, med njimi tudi 35 otrok Osnove šole Vič Ljubljana, je navdušil Egipčan Ibrahim Hamato, ki je pri desetih letih v prometni nesreči ostal brez rok. To mu ni vzelo volje do življenja. S preostanki rok je hotel igrati namizni tenis, a ni šlo. Zato je vzel lopar v usta, s katerim danes navdušuje po svetu.

Slovenski tekmovalci na 12. Thermano Open turnirju 6.5.

Barbara Meglič – Wijittra Jaion (Tajska) Barbara Meglič – Heike Koller (Avstrija) Barbara Meglič – Joyce Oliveira (Brazilija) Primož Kancler (Slovenija) – Vasil Petruniv (Ukrajina) Primož Kancler (Slovenija) – Jun Mo Jo (Južna Koreja) Primož Kancler (Slovenija) – Jaroslav Hadrava (Češka) Bojan Lukežič (Slovenija) – Mamdouh Taman (Egipt) Bojan Lukežič (Slovenija) – Miguel Rodrigues Martinez (Španija) Bojan Lukežič (Slovenija) – Petr Svatos (Češka) (20.00) Luka Trtnik – Yip Ming Lee (Hongkong) Luka Trtnik – Yuttan Namsaga (Tajska) Luka Trtnik – Jordi Morales (Španija) Ljubiša Gajič – Ratislav Revucky (Slovaška) Ljubiša Gajič – Vladan Petković (Srbija) Ljubiša Gajič – Vincent Boury (Francija)

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano