Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
19.36

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Gorazd Podržavnik Budimpešta Neža Klančar Katja Fain Tjaša Vozel

Natisni članek

Sobota, 5. 10. 2019, 19.36

4 leta, 11 mesecev

SVETOVNI POKAL, BUDIMPEŠTA

Vozlovi v Budimpešti še tretje mesto na 100 m prsno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Tjaša Vozel | Tjaša Vozel je po petkovi zmagi v soboto osvojila še bronasto kolajno. | Foto Vid Ponikvar

Tjaša Vozel je po petkovi zmagi v soboto osvojila še bronasto kolajno.

Foto: Vid Ponikvar

Plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel je petkovi zmagi na 200 m prsno v soboto na svetovnem pokalu v Budimpešti dodala še bronasto kolajno na 100 m prsno. Z izidom 1:08,50 se je že dopoldan močno približala lastnemu državnemu rekordu, popoldan pa je bila desetinko sekunde počasnejša.

Tjaša Vozel
Sportal Vozlovi zmaga na svetovnem pokalu v Budimpešti

Prav tekma na 100 m prsno je bila med lepšimi popoldanskimi finali. Finka Ida Hulkko je v boju za zmago v končnici z 1:07,42 vendarle gladko premagala Japonko Miko Teramura (1:07,81). Vozlova pa je v napetem boju za najnižjo stopničko zmagovalnega odra z 1:08,63 za vsega tri stotinke sekunde prehitela Španko Jessico Vall Montero.

Zelo dobro nastopila tudi Fainova

Zelo dobro je nastopila tudi Mariborčanka Katja Fain, ki je bila z 2:00,87 na 200 m prosto za natančno desetinko sekunde prepočasna za bronasto odličje, ki ga je osvojila Kanadčanka Aly Ackman. Zmagala je Rusinja Veronika Andrusenko pred Madžarko Zsuzsanno Jakabos.

Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije je bila 15. na 200 m prosto, Fainova pa je nastopila še na 50 m delfin in osvojila 28. mesto.

"Tjaša je dobro formo potrdila že včeraj in to pokazala tudi danes. A tudi Katja Fain je danes plavala odlično. Izidi 2:00 na 200 m prosto po mesecu dni treninga je zelo dober. A taka je tudi tekma. Madžari so spet pokazali, kako radi imajo plavanje in spet napolnili tribune in v takem vzdušju je posebej lepo nastopati," je tekme pokomentiral slovenski selektor Gorazd Podržavnik ter s tem namignil, da podobno vzdušje pričakuje maja prihodnje leto, ko bo Budimpešta gostila evropsko prvenstvo.

Preberite še:

Tjaša Vozel
Sportal Tjaša Vozel z državnim rekordom na 200 m prsno odprla sezono
Ne spreglejte