Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
20. 6. 2017,
16.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Anthony Joshua Vladimir Kličko

Torek, 20. 6. 2017, 16.35

6 let, 7 mesecev

Je to konec za velikega Klička? #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Vladimir Kličko Anthony Joshua T | Foto Reuters

Foto: Reuters

Boksarski navdušenci čakajo na informacijo, ali se bosta svetovni prvak v težki kategoriji Anthony Joshua in Vladimir Kličko pomerila še enkrat, a se bodo še načakali. ''Ni se še odločil,'' je v pogovoru za Sky Sports priznal Ukrajinčev promotor.

Joshua je aprila v tistem nepozabnem dvoboju na Wembleyju po vrnitvi po nokdavnu v šesti rundi v 11. s tehničnim nokavtom premagal dolgoletnega vladarja težke kategorije Klička, ki zdaj ne ve, kako naprej.

Bi in ne bi

Kličko je bil v šesti rundi le udarec oddaljen od zmage, a se je Anglež pobral in vrnil med žive in na koncu tudi zmagal. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kličko je bil v šesti rundi le udarec oddaljen od zmage, a se je Anglež pobral in vrnil med žive in na koncu tudi zmagal. Foto: Guliverimage/Getty Images

Boksarja sta imela v pogodbi zapisano klavzulo, da ima poraženi boksar pravico do povratnega dvoboja. To se je pričakovalo tudi od 41-letnega Ukrajinca, a ta se ne more odločiti, če je to pametno ali ne.

''Mislim, da so možnosti za povratni obračun 50:50. Vedno, ko govorim z njim, se nagiba na obe strani in je v precepu. Tudi če se po tem fenomenalnem dvoboju in po več kot desetletni vladavini odloči za pokoj, se ne bi moglo lepše končati. To je bil res nepozaben dvoboj. Kakorkoli se bo odločil, v vsakem primeru ga bomo podpirali,'' ni nič kaj optimističen promotor Klička Tom Loeffler.

Bomo Vladimirja Klička še kdaj videli v ringu?

  • Da.
    30,75 %
    103 glasov
  • Ne.
    69,25 %
    232 glasov
Oddanih 335 glasov

Vrhunci z aprilskega dvoboja na Wembleyju:

Koliko časa ga bo še čakal britanski mladi lev?

Joshua za zdaj še čaka, vprašanje pa je, kako dolgo, saj bi sam spet rad kmalu stopil v ring. Na njegovem spisku naslednjih žrtev so se znašla imena, kot so Kubrat Pulev, Deontay Wilder, Tyson Fury, ki še vedno ni uredil vseh stvari z britansko protidopinško komisijo, med drugim pa tudi nesporni svetovni prvak v lahko-težki kategoriji po različicah WBA, IBF in WBO Američan Andre Ward, ki je dobil veter v svoja jadra po zmagi nad ruskim boksarjem Sergejem Kovalevom.

Ne spreglejte