Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 10. 2015,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vid Debeljak

Nedelja, 11. 10. 2015, 13.17

8 let

Vid Debeljak drugi v šprintu na Vltavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekaj reprezentantov v spustu na divjih vodah se je ta konec tedna mudilo na Češkem, kjer so nastopili na krumlovskem maratonu, ki na reko Vltavo vsako leto privabi številne ljubitelje kajakaštva.

Še pred maratonsko preizkušnjo so organizatorji priredili šprintersko tekmovanje. Šprinterska preizkušnja je potekala v središču Češkega Krumlova, kjer se je na 200-metrski progi izkazal Vid Debeljak. Reprezentant in član KKK Tacen je v konkurenci kajakašev zasedel drugo mesto, zaostal pa le za Avstrijcem Christophom Kornfeindom. Tretji je bil Čeh Karel Slepica, četrti pa še en Slovenec - član KKK Ljubljana Anže Urankar. V šprinterski tekmi na izpadanje sta se po polfinalnem nastopu poslovila Simon Oven in Tim Novak, Maks Frančeškin pa je obstal v četrtfinalu.

Na maratonu najhitreje domačin Mružek, Frančeškin šesti

Frančeškin se je višje uvrstil na maratonski tekmi. Na 36 kilometrov dolgi progi med Višim Brodom in Češkim Krumlovom je bil v konkurenci kajakašev šesti, kar je bila najboljša absolutna slovenska uvrstitev dne. V absolutni konkurenci je bil dvajseti, za progo pa je potreboval nekaj manj kot dve uri in dvajset minut.

Med člani je zmagal češki kajakaš Kamil Mružek, drugi je bil Irec Tom Brennan, tretji pa še en Čeh Petr Mojžišek. Vid Debeljak in Simon Oven sta nastop končala predčasno. 54. je v cilj priveslal Frančeškinov klubski kolega Anže Urankar, ki je bil v mladinski razvrstitvi peti, v isti konkurenci pa je Tim Novak preizkušnjo končal na desetem mestu (absolutno je bil 79.).

Med mladinci je bil najhitrejši Nemec Nico Paufler, drugi je bil Čeh Adam Neubert, tretji pa Irec Craig Cummins. V kanuju se je preizkusil Peter Žnidaršič, ki je med člani zasedel šesto mesto, v skupni razvrstitvi pa je bil 114. Zmagal je češki reprezentant Antonin Haleš, in sicer pred rojakoma Martinom Novakom in Vaclavom Švadleno. Z maratonsko preizkušnjo sta najbolje izmed vseh opravila Čeha Karel Slepica in Tomaš Slovak, ki sta nastopila v kajakaškem dvojcu.

Ne spreglejte