Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 5. 2021,
12.12

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Mia Medved Vid Debeljak Jošt Zakrajšek

Sobota, 22. 5. 2021, 12.12

2 leti, 11 mesecev

Svetovni pokal, Sibirija

Zakrajšek v Barnaulu šesti, Debeljak osmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Jošt Zakrajšek | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Predzadnji dan druge tekme za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah v Rusiji smo videli dva slovenska nastopa v finalu A. Jošt Zakrajšek je bil na 1000 metrov šesti, Vid Debeljak pa osmi na 200 metrov.

Tekmovalni teden v Sibiriji se počasi zaključuje. Dodatne olimpijske kvalifikacije so mimo, prav tako pa tudi že večina slovenskih nastopov na drugi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Danes smo lahko spremljali dva slovenska nastopa v finalih A. Jošt Zakrajšek je najprej nastopil v polfinalu na 1000 metrov, kjer je imel peti čas in se po času uvrstil v finale A, ki je bil prav tako na sporedu danes. V finalni tekmi je v cilj priveslal kot šesti. Zmagal je Kitajec Dong Zhang, drugi je bil Litovec Andrej Olijnik, tretji pa Šved Denis Kernen.

Vid Debeljak | Foto: Nina Jelenc Vid Debeljak Foto: Nina Jelenc

Vid Debeljak zasedel 8. mesto na 200 metrov

V finalu na 200 metrov je nastopil Vid Debeljak in na koncu zasedel osmo mesto. Zmagal je Litovec Mindaugas Maldonis, ki si je v petek tudi še priboril zadnjo vozovnico za Tokio, drugi je bil Šved Petter Menning, tretji pa Latvijec Roberts Akmens.

Rok Šmit je veslal v polfinalu kajakašev na 500 metrov, a bil prepočasen za napredovanje v finale. V polfinalni skupini, kjer je bil najhitrejši Hrvat Antun Novaković, je namreč v cilj priveslal kot šesti in tako zaključil z nastopi na tej razdalji. V finalu A je zmagal Čeh Jakub Zavrel, pred Južnoafričanom Chrisjanom Coetzeejem in Italijanom Andreo Scherom.

Mia Medved ni nastopila na 200 metrov

Mia Medved ni nastopila v polfinalu kajakašic na 200 metrov, kjer je nato v finalu A zmagala Avstrijka Viktoria Schwarz. Druga je bila Turkinja Lasma Liepa, tretja pa Argentinka Sabrina Ines Ameghino.

Zadnji dan preizkušenj v Barnaulu sta izmed Slovencev na startni listi le še Rok Šmit in Jošt Zakrajšek, in sicer v 5000-metrski preizkušnji. Sledi izjemno kratek tekmovalni premor, saj bo med 3. in 6. junijem v Poznanu potekalo člansko evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte