Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2015,
20.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka liga prvakinj Calcit Ljubljana VakifBank Istanbul

Sreda, 9. 12. 2015, 20.20

8 let

VakifBank tudi v drugo premočan za calcitovke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v četrtem krogu skupine B lige prvakinj v gosteh izgubile proti ekipi VakifBank Istanbul z 0:3 (-19, -8, -17)

Na prvi tekmi v Ljubljani pred 13 dnevi so turške odbojkarice s 3:0 premagale slovenske državne prvakinje in podoben razplet je bilo pričakovati tudi v Istanbulu. Gašper Ribič, trener ljubljanske ekipe je tokrat tekmo začel z Mojco Božič na mestu organizatorke igre, saj ima Cecilia Aragao, tako kot Kaja Turk, težave z gležnjem. Na drugi strani je imel Italijan Giovanni Guidetti na voljo vse svoje igralke.

Obetaven začetek Začetek tekme je bil za ljubljansko ekipo obetaven, dvakrat so vodile s tremi točkami prednosti (7:4 in 11:8), ob drugem tehničnem odmoru pa z dvema. V tem obdobju igre je bila razpoložena Olivera Kostić, toda z delnim izidom 5:0 na servis Nizozemke Anne Buijs je VakfBank povedel z 19:16. Ljubljančanke so se jim še približale na točko zaostanka (19:20), nato pa so domače odbojkarice spet dosegle pet zaporednih točk.

Prevlada domačih V drugem nizu so prevladovale domače odbojkarice, ki so z začetnimi udarci povzročale težave gostujočim sprejemalkam, prav tako pa v napadu niso imele razpoložene igralke. Ribič je že do drugega tehničnega odmora porabil oba polminutna odmora, vendar to njegovih varovank ni prebudilo. Turški blok je bil previsok za slovenske odbojkarice, ki so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale že neulovljivih enajst točk. Do konca niza so osvojile le še tri točke.

Turška ekipa brez večjih težav do zmage Tudi tretji niz se za ljubljansko ekipo ni začel najbolj obetavno, saj so Turkinje povedle s 4:0 in šele po polminutnem odmoru so calcitovke dosegle tri točke zapored. Vendar je bil to le kratkotrajni preblisk, kajti z delnim izidom 7:1 je VakifBank povedel z 11:4. Ljubljančanke so imele še naprej težave na sprejemu, na koncu tekme je bil le 34-odstoten, zato je Ribič vzel še svoj drugi polminutni odmor v tretjem nizu.

Po njem so njegove varovanke zaigrale nekoliko bolje, bile so bolj prodorne v napadu, toda kakovostna razlika je bila občutno na strani turške ekipe, ki je brez težav prišla še do svoje četrte zmage v skupini B.

Slovenske državne prvakinje so bile ob slabem sprejemu neučinkovite v napadu, njihova učinkovitost je bila 26-odstotna, z blokom so šestkrat zaustavile nasprotnice in dosegle dve točki s servisom.

Ne spreglejte