Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klemen Čebulj

Četrtek, 22. 5. 2014, 17.13

8 let

V Stožicah bo vsaka tekma odločilna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarji so odločeni, da si v dvorani v Stožicah zagotovijo drugo mesto v skupini A in s tem nastop v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na EP 2015.

Sodeč po izidih iz Vroclava, bo zanje odločilna zadnja tekma ljubljanskega turnirja, ko se bodo pomerili z Latvijci, ki imajo prav tako štiri točke. Še prej pa se bodo v petek pomerili s Poljsko, ki si je že na prvem turnirju praktično zagotovila prvo mesto, in Makedonijo.

O dveh izgubljenih točkah na vroclavskem turnirju je bilo v minulih dneh že veliko rečenega. Tega se zdaj ne da več popraviti in tudi zato je prvo mesto v skupini A, ki prinaša neposredno uvrstitev na EP v Bolgariji in Italiji, bolj ali manj nedosegljivo, kajti tudi če bi Slovenija na petkovi uvodni tekmi premagala Poljake, bi slednji morali izgubiti še dve točki, vprašanje pa je, ali jih Makedonci ali Latvijci lahko presenetijo.

"Dejstvo je, da smo prvi dve tekmi v Vroclavu igrali premalo ostro, morali bi biti bolj zbrani in si ne bi smeli dovoliti takšnih padcev v igri. Tisti dve izgubljeni točki še zdaj bolita, vendar nam ne preostane drugega, kot da ju skušamo nadomestiti v stožiški športni dvorani. Zavedamo se, da bo o drugem mestu kaj lahko odločala naša zadnja tekma z Latvijo, vendar bo za nas od petka do nedelje odločilna prav vsaka od treh tekem. Že proti Poljakom bomo skušali narediti tisto, kar nam ni uspelo na Poljskem, čeprav je res, da se zmag bolj realno lahko nadejamo na tekmah z Makedonijo in Latvijo. Ti dve tekmi preprosto moramo dobiti," je dejal Klemen Čebulj, sprejemalec slovenske reprezentance.

"Makedonce smo sicer dobro poznali, vedeli smo, kje nam pretijo največje nevarnosti, toda v naši igri je bilo preprosto preveč nihanj. Mislim, da nam bo v Ljubljani lažje igrati, kar velja tudi za tekmo proti Latviji, ki jih do Vroclava nismo prav dobro poznali. Medtem ko nas Makedonci niso z ničimer presenetili, so nas Latvijci presenetili z dobro igro v obrambi, hkrati pa so tudi večji del tekme dobro servirali in napadali. Prepričan sem, da nas zdaj ne morejo več presenetiti in tudi ne ponuditi kaj bistveno novega, zato pa bomo morali biti mi tisti, ki bomo morali prikazati boljšo igro v vseh elementih, če bomo želeli priti do novih točk. Da bomo do tega prišli, bo treba vso tekmo, od prve do zadnje točke igrati zbrano, brez tistih padcev v igri, ki so tako značilni za nas. Ne Makedoncev ne Latvijcev zagotovo ne bomo podcenjevali," še meni Korošec.

Sicer pa si lepšega uvoda v ljubljanski turnir, kot je tekma med Slovenijo in Poljsko, skorajda ni mogoče zamisliti. V Vroclavu sta obe ekipi prikazali dobro igro, slovenski odbojkarji pa so sami sebi še enkrat dokazali, da so sposobni igrati na vrhunski ravni.

"Zame je bila to ena lepših tekem, ki smo jih v zadnjem času igrali v reprezentanci. Svoje so dodali še številni poljski navijači, tako da je bil pravi užitek igrati proti takšnemu občinstvu in samo želimo si lahko, da bi bilo nekaj podobnega tudi v Ljubljani. Kolikor nam je znano, bodo Poljaki v Ljubljano prišli brez Michala Kubiaka, ki je poškodovan. Čeprav imajo vrsto odličnih igralcev, bi to zanje lahko bil primanjkljaj, toda tudi izkušeni Winiarski je še vedno odličen igralec, tako kot bolj ali manj vsi v poljski reprezentanci. Poljska je odbojkarska velesila, kar pa ne pomeni, da se jih ne da premagati. V Vrolcavu smo bili blizu tega in če nam jih ni uspelo presenetiti v Vroclavu, nam bo morda v Stožicah," se zmage že na prvi tekmi turnirja nadeja Čebulj.

Ne spreglejte