Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 9. 2012,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 9. 9. 2012, 17.04

8 let

V Solkanu Kanclerjeva šesta, kanuisti četrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnji dan EP za mladince in mlajše člane sta slovenske barve v finalu branila le kajakašica Anja Kancler, ki je na koncu zasedla šesto mesto, in kajakaš Martin Srabotnik, ki je bil sedmi.

Evropsko prvenstvo v Solkanu se je sklenilo s preizkušnjami v mladinski konkurenci. Najprej so se pomerili v posamični konkurenci, nato pa so sledile še ekipne tekme. Za najboljši posamični rezultat dneva je poskrbela kajakašica Anja Kancler, ki je priveslala do šestega mesta. Po tem dosežku je bila zelo nasmejana: "Tako dobrega rezultata nisem pričakovala, zato sem še toliko bolj zadovoljna. Na progi sem naredila nekaj napak, tako da mislim, da bi nekje še lahko nekaj pridobila in izboljšala rezultat." Naslov mladinske evropske prvakinje si je priveslala Čehinja Karolina Galuškova, druga je bila Britanka Kimberley Woods, tretja pa Viktoria Wolffhardt, ki so jo spodbujali tudi slovenski navijači, saj je njen oče Slovenec, sicer nekdanji kajakaš.

V konkurenci kajakašev je v finalu veslal Celjan Martin Srabotnik, ki je prvenstvo končal na sedmem mestu. Najboljši je bil nemški kajakaš Stefan Hengst, drugi je bil Francoz Bastien Damiens, tretji pa Slovak Andrej Malek. Popolnemu nemškemu zmagoslavju smo bili priča v konkurenci kanuistov, kjer sta Franz-Xavier Strauss in Dennis Söter osvojila prvi dve mesti, bron pa si je priveslal Rus Aleksandr Ovičnikov. Rusi so slavili v konkurenci dvojcev, kjer je dvojec Azanov-Gover osvojil zlato, dvojec Popov-Vojnalovič pa bronasto kolajno. Med ruskima dvojicama sta prvenstvo na drugem mestu končala Nemca Jüttner in Wagner. Med kanuistkami sta za dvojno britansko zmago poskrbeli Kimberley Woods, sicer druga v konkurenci kajakašic, in Mallory Franklin, še drugo bronasto kolajno na tem prvenstvu pa si je priveslala Avstrijka Viktoria Wolffhardt.

Po posamičnih vožnjah so sledile še ekipne, kjer so bili še najbližje uspehu kanuisti Luka Žganjar, Blaž Zupan in Žiga Taljat. Trojica je zasedla četrto mesto, žal pa ji je šest kazenskih sekund odneslo boljšo uvrstitev. Najboljši so bili kanuisti Nemčije, drugi so bili Čehi, tretji pa Slovaki. Visoko so ciljali tudi kajakaši Martin Srabotnik, Vid Karner in Rok Markočič, ki so letos v ZDA že osvojili naslov ekipnih mladinskih svetovnih prvakov, tokrat pa bili precej nenatančni, zbrali so kar šest kazenskih sekund. To jih je uvrstilo na sedmo mesto. Najboljši so bili Čehi, pred Nemci in Slovaki. Zelo hitro so veslale tudi kajakašice Anja Kancler, Neža Vrevc in Nina Bizjak, a so žal prejele 52 kazenskih sekund, tako da so bile na koncu desete. Brez kazni 50 sekund bi se uvrstile na zmagovalne stopničke. Najhitrejše so bile Čehinje, pred Nemkami in Poljakinjami. V konkurenci dvojcev, kjer Slovenija v mladinski konkurenci na startu ni imela svoje ekipe, so zmagali Rusi, pred Slovaki in Čehi.

Ne spreglejte