Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2012,
7.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Meglič

Petek, 22. 6. 2012, 7.44

8 let

Slalomisti pred premorom še v Španiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slalomisti na divjih vodah bodo ta vikend nastopili še na tretji tekmi svetovnega pokala, ki bo tokrat v La Seu d'Urgellu. Tokrat bo tekmovalo dvanajst slovenskih čolnov.

Slovenska reprezentanca je na dosedanjih dveh tekmah svetovnega pokala po zaslugi dvojca Luka Božič – Sašo Taljat osvojila srebrno kolajno, prav tako pa so drugi tekmovalci zabeležili še nekaj uvrstitev v finale. Kajakaš Janoš Peterlin je v Cardiffu veslal v svojem prvem finalu na tekmah svetovnega pokala, v Pauju pa se mu je nastop nekoliko ponesrečil, zato bo poskušal novo priložnost za dober rezultat izkoristiti že ta vikend: "Proga v Seu d'Urgellu je nekoliko drugačna od tiste v Pauju in Cardiffu. Tukaj mislim predvsem na vodostaj, saj je voda zelo nizka in velikokrat z repom zadeneš ovire, tako da moraš kar paziti, da čolna preveč ne poškoduješ. Občutki pred tekmo so dobri. Veslal bom na vso moč, potem pa videl, kako bo. Šel bom po vrsti. Jutri popoldne me čakajo kvalifikacije, kjer se želim uvrstiti v polfinale. Tam pa bom veslal na vse ali nič, tako kot vedno."

V kajaku bodo poleg Janoša Peterlina veslali še Jure Meglič, Martin Albreht in Dejan Kralj, medtem ko je Peter Kauzer zaradi natrpanega urnika in priprav na OI po tekmi v Pauju odpotoval domov. V kanuju bodo tekmovali Anže Berčič, Jure Lenarčič in Simon Hočevar, v dvosedu posadki Slapšak-Jarc in Kralj-Hočevar, v konkurenci kajakašic pa bodo veslale Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič. Podobno kot Kauzer bodo tekmo v Španiji izpustili še dvojec Božič-Taljat in kanuist Benjamin Savšek prav tako zaradi priprav na OI ter kanuist Blaž Cof, ki bo tekmoval na svetovnem prvenstvu v spustu.

V petek se bo tekmovanje začelo s kvalifikacijami kanuistov, kajakašev in kanuistk. V soboto se bodo ti pomerili še v polfinalih in finalih, isti dan popoldne pa kvalifikacije čakajo še kajakašice in dvojce. V nedeljo bodo najboljše kajakašice in dvojci tekmovali še v polfinalu in finalu.

Ne spreglejte