Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
14. 4. 2013,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Božič Sašo Taljat

Nedelja, 14. 4. 2013, 11.20

8 let

Sašo Taljat: menjava čolna ne bi smela biti težava

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sašo Taljat, član najboljšega slovenskega kanuističnega dvojca, se je za letošnjo sezono odločil, da bo treniral nekoliko drugače.

Starejši član primorskega dvojca je letošnje pripravljalno obdobje opravil brez priprav v toplih krajih."S pripravami sem začel malo bolj umirjeno, vendar to ne pomeni, da sem treniral manj, ampak malo drugače. Nisem se udeležil priprav v Dubaju. Pripravljal sem se doma z mladinsko ekipo, kar z Luko delava tudi zdaj. Edine skupne priprave sva imela v Pau-u, kjer sva opravila kar nekaj skupnega treninga v dvojcu, zdaj pa normalno trenirava naprej z novim čolnom, vendar čakava že drugega, bolj primernega," je sprva povedal Sašo. Sedanji čoln naj bi imel preveč volumna, tako da sta naročila novega z nekoliko manj volumna.

Da bi nov čoln dobila prepozno in da se nanj ne bo časa privaditi, po mnenju Saša ne bi smel biti problem."Mislim, da ne bo težav. In tudi na izbirnih tekmah za reprezentanco ne bi smela imeti večjih težav. Težava bi nastala za evropsko prvenstvo, če se v novem čolnu ne bi dobro počutila," je razlagal Sašo, ki je imel tako kot Kauzer in Kragljeva težave s krvno sliko, a po njegovih besedah naj bi bilo zdaj vse v najlepšem redu.

Kot je že nekaj časa jasno, bo njegov partner v čolnu, Luka Božič, imel letos dvojni program. Luka bo namreč nastopil v dveh disciplinah, v kanuju enosedu in dvojcu. A Sašo glede tega nima skrbi, saj je Luka znan po tem, da ima še preveč energije."Ravno zato me ne skrbi, saj bo v dvojca prišel bolj umirjen.(smeh) Mislim, da bo potekalo vse v redu, je pa res, da tega do zdaj še nisva prakticirala in bova videla po prvih tekmah, kako in kaj," je razlagal Đoni, kot ga kličejo nekateri prijatelji.

Letos sta tekmovala le na eni tekmi v Tacnu, kjer so bile razmere vse prej kot pomladanske. Tam sta Luka in Sašo veslala dobro, a prave konkurence na štartu ni bilo."Vožnja je bila solidna. Vendar, če nimaš prave konkurence, ne veš, ali si veslal zares dobro. Verjetno bi se dalo iti še dosti hitreje, pa tudi proga nama ni bila najbolj pisana na kožo," je še za konec povedal Taljat. Prvo pravo primerjavo bi lahko Luka in Sašo imela že ta konec tedna v Solkanu, a žal ne bosta mogla štartati, saj je Luka zaradi bolezni ostal v postelji.

Ne spreglejte