Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
13. 5. 2012,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eva Terčelj

Nedelja, 13. 5. 2012, 10.25

8 let

Terčeljeva končala EP na 6. mestu, Kragljeva 17.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska kajakašica in tudi potnica na OI Eva Terčelj je na evropskem prvenstvu v Augsburgu zasedla 6. mesto, Urša Kragelj je bila 17.

Z zaključkom kajakašic so se zaključili tudi slovenski nastopi na evropskem prvenstvu v nemškem Augsburgu. Kot zadnja od slovenskih predstavnic se je po 'Ledenem kanalu' spustila Eva Terčelj, ki je na koncu zasedla odlično 6. mesto in s tem dosegla svoj najboljši rezultat na članskih prvenstvih. Eva je dokazala, da je lahko zelo blizu tudi najboljšim kajakašicam. Verjetno pa je za Evo bolj pomembno, da si je s tem nastopom zagotovila olimpijski nastop v Londonu, potem ko je bila v internih kvalifikacijah boljša od Kragljeve. Prav gotovo je verjetno to 6. mesto dobra popotnica za olimpijske igre.

''Občutki so super, šele zdaj počasi dojemam, kaj mi je uspelo. Moram povedati, da pred polfinalno vožnjo niti nisem bila ne vem kako nervozna, zato sem tudi lahko brezkompromisno napadala. Sicer mi je žal za Uršo Kragelj, ampak tako se je razpletlo in sem res vesela, da mi je uspelo,'' je zadovoljno razlagala 20-letna Ljubljančanka, ki je bila zadovoljna tudi s svojimi vožnjami na EP. ''V kvalifikacijah sem imela nekaj težav, polfinalno in finalno vožnjo pa sem res dobro odpeljala. Tudi samo šesto mesto je odličen rezultat, saj je bil to zame prvi finale na evropskih prvenstvih.'' In kakšni so prihodnji načrti študentke arhitekture? ''Najprej se bom malo spočila od vsega skupaj in skušala dojeti, kaj se dogaja. Potem pa bom malo premislila in naredila plan za naprej,'' je še za konec dodala varovanka trenerja Mihe Terdiča.

Med dvojci zmagala Čeha

Med kanuisti dvosedi sta postala evropska prvaka Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Stepanek, druga sta bila Slovaka Pavol in Peter Hochschorner, tretja pa Nemca Robert Behling in Thomas Becker. Naši tekmovalci so obstali že v kvalifikacijah, v internem dvoboju za nastop na olimpijskih igrah sta na tesno dobila zadnja leta naša najboljša kanuista Sašo Taljat in Luka Božič.

V ekipnih vožnjah so med kajakašicami zmagale nemške predstavnice, drugo mesto so si priveslale Francozinje, tretje pa so bile Slovakinje. Med dvojci so se prvega mesta veselili Britanci, drugi so bili Čehi, tretji pa Nemci.

Ne spreglejte