Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2012,
9.57

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Urška Žolnir Jugovar Peter Kauzer Petra Majdič Robert Kranjec Bojan Tokić Mateja Pintar Pustovrh Gorazd Štangelj Rok Drakšič Vasilij Žbogar Jurij Tepeš

Torek, 3. 1. 2012, 9.57

1 leto, 10 mesecev

V London hrabro po medalje (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Leto 2012 prinaša poletne olimpijske igre, največji cilj večine sogovornikov, ki smo jih ujeli na prireditvi Športnik leta. Svoje želje pa imajo tudi slovenski junaki zimskih športov. Preverite.

V času novoletnih praznikov smo pred mikrofon povabili nekaj znanih slovenskih športnih obrazov. Večina je na prireditvi Športnik leta prejela priznanja za tekmovalne dosežke, mi pa smo jih povprašali o pričakovanjih za leto 2012. Zdaj, ko se na koledarju že nekaj dni blešči napis prestopnega in olimpijskega leta, je pravi trenutek, da jih predstavimo tudi Vam. Kaj so si zaželeli najboljši slovenski športniki in športnice? ''Biti zdrava in delati dobro to, kar delam. Rada bi izpolnila pričakovanja,'' je Sportalu zaupala alpska smučarka Tina Maze, dobitnica priznanja za najboljšo slovensko športnico leta 2011. Njen stanovski kolega na prestolu, kajakaš Peter Kauzer, je priprave podredil največjemu cilju, olimpijskemu nastopu v Londonu: ''Na olimpijske igre grem z velikimi cilji. Osvojiti še edino krono, ki mi manjka. Želja je zlata kolajna,'' ne skriva visokih ciljev. Da bi slovenski športniki na poletnem vrhuncu v Veliki Britaniji osvojili več kot le eno medaljo, si je zaželela ''sveže upokojena'' smučarska tekačica Petra Majdič, ki se zaveda, da so olimpijske igre največji motiv za vsakega profesionalnega športnika. Olimpijski izziv sta izpostavila tudi ''bronasta'' Bojan Tokić in Urška Žolnir, ki sta si leto 2011 rada zapomnila po tretjih mestih na največjih tekmovanjih, pa tudi izboru za najboljšega slovenskega športnika. V London se bodo ambiciozno podali tudi jadralec Vasilij Žbogar, njegove domače vitrine krasita že dve olimpijski medalji, judoist Rok Drakšič in paraolimpijka v namiznem tenisu Mateja Pintar. Tudi slednja se je že znašla med dobitnicami najbolj prestižnih medalj na svetu. Vsem športnikom sta obilico sreče, zdravja in vrhunskih rezultatov zaželela nekdanja atletinja Alenka Bikar in nekdanji kolesar Gorazd Štangelj. Slednji je izpostavil: ''Časi zaradi krize niso najbolj rožnati, ravno šport pa je tisti, ki takrat najbolj 'nastrada'.'' Med sogovorniki sta bila tudi smučarska skakalca Robert Kranjec in Jurij Tepeš.

Več v video prispevku ...

Ne spreglejte