Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2014,
21.41

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Slovenija Srbija odbojka Salonit Anhovo Igor Kolaković

Petek, 9. 5. 2014, 21.41

4 leta, 9 mesecev

V Kanal prihaja velesila: slovenski odbojkarji dvakrat s Srbijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Že prihodnji teden čaka slovensko moško izbrano vrsto v Wroclawu prva kvalifikacijska tekma za nastop na EP 2015, edini pripravljalni tekmi pa bo imela v soboto in v nedeljo v Kanalu.

Kanal je zagotovo eno od najbolj odbojkarskih mest v Sloveniji, konec minulega tisočletja pa je bil Salonit tudi najuspešnejši slovenski klub. Toda slovenska reprezentanca je v tem delu Slovenije gostovala le redko. Zadnje gostovanje je bilo leta 2001, ko so slovenski odbojkarji gostili Turčijo, to pa je bila tudi zadnja tekma v kvalifikacijah za nastop na EP 2001, kamor se je Slovenija tudi prvič uvrstila. Pa še takrat ni šlo za tekmo v Kanalu, temveč v Novi Gorici.

Spektakel v Kanalu brez Boruta Pahorja

"Če se ne motim, je bila zadnja reprezentančna tekma v Kanalu med Slovenijo in Romunijo, kdaj natančno, se ne spomnim, vendar ni bilo v tem tisočletju. Tudi zato smo ponosni, da nam je OZS zaupal organizacijo dveh prijateljskih tekem na tako visoki ravni. Tako bomo uspešno sezono, v kateri smo osvojili pokal Slovenije, nadgradili še z dvema spektakloma. Med posameznimi nizi bo gledalce zabavala športna skupina Twirling iz Deskel, prav tako pa bo pred dvorano organizirana ponudba s hrano in pijačo, tako da nihče iz Kanala ne bo odšel ne lačen ne žejen. Želeli smo si, da bi bil naš častni gost predsednik države Borut Pahor, žal pa mu aktualne politične razmere ne omogočajo, da bi prišel na tekmo. Ekipi bosta nastanjeni v hotelu Lipa v Šempetru, cena vstopnic za obe tekmi bo deset evrov, za eno tekmo sedem evrov, povezali smo se tudi z uradom vlade za komuniciranje, tako da bodo tisti, ki bodo kupili dvodnevni paket, nagrajeni z navijaškimi rekviziti Slovenije. Upam, da bo vzdušje na tribuni prijetno," je v imenu prireditelja dvodnevnega spektakla v Kanalu dejal Miloš Grilanc, sicer direktor OK Salonit Anhovo.

Želijo si ekipe servis-sprejem

Tekem s srbsko izbrano vrsto, ta se pripravlja na že svojo 17. sezono v svetovni ligi, se veseli tudi Luka Slabe. Predvsem zato, ker bosta, če ne štejemo tiste prejšnji četrtek z BiH, edini pred začetkom kvalifikacij. "Za kaj več niti ni bilo časa. Latvijci bodo do Wroclawa igrali šest tekem, tri proti Dancem so že odigrali, tri proti Grčiji pa jih še čakajo. Želim si le, da proti Srbiji odigramo dobro partijo, da ne bomo silili z glavo skozi zid in da bomo, kot poudarjam že ves čas, čim boljša ekipa servis-sprejem. V napadu bo treba iskati malce boljše rešitve, kot smo jih na prejšnjih tekmah," je o svojih pričakovanjih pred obračunoma s Srbijo po včerajšnjem popoldanskem treningu povedal selektor slovenske reprezentance.

Dokazati se pred svojimi navijači

S prav posebnim zanimanjem na jutrišnjo tekmo čakajo trije slovenski reprezentanti, ki so še lani nosili dres domačega Salonita. To so Jani Kovačič, Danijel Koncilja ter Dane Mijatović. "Že to, da sem na pripravah reprezentance, je zame veliko priznanje. To je nagrada za moje dozdajšnje delo in trud, ki sem ga vlagal v odbojko. Če bom dobil priložnost za igranje, jo bom poskušal čim bolje izkoristiti in se dokazati pred svojimi navijači. Ne glede na to, v kakšni zasedbi so prišli Srbi, imajo še vedno veliko odličnih igralcev, zato bomo morali igrati zelo dobro, če jih bomo želeli premagati. Toda kot pravijo moji izkušenejši kolegi v reprezentanci, prijateljske tekme so eno, predvsem bo treba dobro igrati v kvalifikacijah," je o svojih pričakovanjih po včerajšnjem treningu spregovoril bloker Mijatović.

Srbi okrnjeni: brez prvega zvezdnika

Srbska reprezentanca je v Slovenijo res prišla v nekoliko okrnjeni zasedbi, kajti nekateri njihovi najboljši igralci po naporni sezoni potrebujejo počitek, svetovna liga pa se tako ali tako začne šele konec maja. Srbija bo v njej igrala v skupini z Rusijo, ZDA in Bolgarijo. Njen selektor Igor Kolaković je v Kanal pripeljal 13 igralcev. V zadnjem trenutku je izpadel organizator igre Vlado Petković, ta je eno sezono igral tudi za ACH Volley, zamenjal pa ga bo Maksim Buculjević. Od znanih imen bodo v Kanalu igrali še Aleksa Brđović (Skra Belchatow), Saša Starović (Latina), Nikola Kovačević (Verona), Uroš Kovačević (Modena) in Nikola Rosić (Lugano). V Kanal ni prispel prvi zvezdnik Srbije, mladi korektor Aleksandar Atanasijević.

Sobotna in nedeljska tekma se bosta začeli ob 19. uri.

Ne spreglejte