Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
19.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Tyson Fury Billy Joe Saunders Anthony Joshua Vladimir Kličko

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 19.03

6 let, 6 mesecev

Tyson Fury: Lahko me premaga samo en borec #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Kontroverzni angleški boksar Tyson Fury je v intervjuju za BBC 5 razkril, zakaj se je odločil, da se vrne v ring. ''Nikakor ne zaradi denarja, pač pa zato, ker želim iz kategorije odpihniti  tega prevaranta,'' o Anthonyju Joshui meni Fury.

 

The face that shook up the world 🌎 #TYSONSTAKEOVERR

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Fury po zmagi nad Vladimirjem Kličkom leta 2015 ni več stopil v ring, saj je po dveh odpovedih povratnega dvoboja z Ukrajincem padel še v globoko depresijo. Ujeli naj bi ga tudi na dopingu, a mu jemanja prepovedanih poživil niso nikoli dokazali. Priznal pa je jemanje kokaina in pozneje izgubil boksarsko licenco. Zdaj je kriza mimo in 28-letni boksar je pripravljen, da se vrne na veliki oder.

Kličko jo je že dobil, kmalu jo bo še A. J.

Njegova velika želja je, da se čim prej sreča z Anthonyjem Joshuo, ki je pred dnevi na Wembleyju v 11. rundi s tehničnim nokavtom premagal Klička. ''Resnično vam povem, da se lahko s tem bodybuilderjem poigram tako, kot sem se s Kličkom. On je že dobil lekcijo boksa,'' samozavest kar puhti iz Furyja.

Furyjev sanjski dvoboj je ...

A to pri njem ni nič novega in le kaže na to, da se za mnoge nori Anglež vrača na stare tirnice. ''Če bi lahko izbiral sanjskega tekmeca, bi izbral sebe. Tudi če bi izgubil, bi vedel, da me je premagal najboljši. Bodimo pošteni, res sem šel skozi težko depresijo, bil sem v položaju življenje ali smrt, a vse to sem prebrodil in svojo rit napodil nazaj na trening.''

 

@mtk.marbella @btsport @skysports @boxnationofficial #padsession #gymlife💪

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Neverjetno, koliko bo shujšal

Fury se na toplem španskem soncu že nekaj tednov intenzivno pripravlja na vrnitev in hitro napreduje. ''Že to, da bom shujšal s 168 kilogramov na 117 kilogramov, je zgodba zase. Manjka mi še od osem do deset tednov in vrnil se bom. Moja vrnitev se hitro približuje,'' je dodal GypsyKing.

''Ko rečem, da bi se poigral z Joshuo, mislim smrtno resno. To ni šala, to govorim, ker je to resnica. Bodybuilder ne bi imel niti najmanjše možnosti. Nanj se bom spravil kot maček na klopčič volne. Imel bi roke na hrbtu in resnično bi bil razočaran, če bi me uspel sploh kdaj zadeti.''

Kdo bi zmagal, če bi se udarila A. J. in Fury?

  • Anthony Joshua
    75,08 %
    675 glasov
  • Tyson Fury
    24,92 %
    224 glasov
Oddanih 899 glasov

V ring že julija, aprila 2018 z Joshuo?

Anthony Joshua je konec aprila na Wembleyju premagal Vladimirja Klička in prišel še do naslova po različicah IBO in WBA. | Foto: Reuters Anthony Joshua je konec aprila na Wembleyju premagal Vladimirja Klička in prišel še do naslova po različicah IBO in WBA. Foto: Reuters Še vedno neporaženi boksar, na 25 boksarskih dvobojih je ravno tolikokrat zmagal, se želi v ring vrniti že 8. julija na predborbi spektakla v Copper Areni v Londonu, kjer bo v dvoboju večera njegov prijatelj Billy Joe Saunders branil svetovni naslov v srednji kategoriji po različici WBO proti gruzijskemu Miku Tysonu, Avtandilu Khurtsidzeju. Še prej pa bo moral dobiti nazaj boksarsko licenco in se zagovarjati zaradi domnevnih krštitev jemanja prepovedanih substanc.

''Eddie Hearn (Joshuev zastopnik) je že rezerviral aprilski termin na Wembleyju, kamor tako velik dvoboj tudi spada. Z Joshuo bi se lahko udaril že oktobra, a prepričan sem, da bo Kličko izkoristil klavzulo o povratnem dvoboju z Joshuo,'' je nove podatke v javnost za Daily Telegraph izstrelil Fury, nihče pa ne ve, ali so resnični.

''Globoko v sebi vem, da si Anthony še ne želi dvoboja z mano, saj ste videli, kako je trpel proti Kličku. Nikakor ni še pripravljen za dvoboj z mano. Vem, da veliko ljudi zmago že vnaprej pripisuje A. J.-ju, a boks je 'sladka znanost' in ne tekmovanje v bodybuildingu. Lažjega dvoboja si ne bi mogel želeti,'' je še zaključil Fury.

Fury je spet stari Fury:

Vsak dan na svoj Instragam, ki ima vsak dan več sledilcev, objavi novo sliko ali video in prejema različne odzive. Eni ga seveda obožujejo, spet drugi ga sovražijo iz dna duše in se sprašujejo, ali je z Angležem vse v najlepšem redu ali je spet zabredel v težave.

 

#on this ting #marbs2017 #loveyourself #gymlife💪 #fridayfeelin #gypsysoul

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

 

@appliednutrition.uk #sicily🇮🇹 thanks to my sponsors. @mtk.marbella #gymlife💪 #marbs2017 working hard

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Ne spreglejte