Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 11. 2014,
11.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Domen Dornik reševalec

Torek, 18. 11. 2014, 11.21

6 let, 7 mesecev

Tudi reševalec v lovu za triatlonskimi sanjami na spletu zbira denar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi 23-letni medicinski brat Domen Dornik, ki v sezoni 2015 namerava uresničiti svoje triatlonske sanje, se je odločil, da najosnovnejša sredstva skuša zbrati prek spleta.

Slovenski alpski smučarki Maruša Ferk in Vanja Brodnik sta z zbiranjem sredstev na spletni strani www.makechump.com, s katerimi bosta krili osnovne stroške letošnje sezone, pred dnevi zbudili precej zanimanja. Prevozi, hoteli pa tudi maže pač niso zastonj.

Zdaj se je za podoben korak odločil tudi 23-letni Domen Dornik, ki namerava v sezoni 2015 povsem resno in nadvse odločno stopiti na profesionalno triatlonsko pot, za pokritje najbolj osnovnih stroškov pa je na spletni strani www.indieogogo.com začel zbirati sredstva, ki bi mu vsaj finančno nekoliko olajšala pot. Z akcijo zbiranja sredstev je začel prejšnji petek in v tem času mu je uspelo zbrati 250 evrov. Računa, da bo, ko bo glas o akciji, ta bo trajala do 12. januarja 2015, segel v "deveto vas", kapnilo še bistveno več.

Domen Dornik, sicer član ŠRK Celje (podobno kot Janez Klančnik, ki smo ga pred kratkim predstavili v rubriki Junaki za jutri), je zadnja tri leta zaposlen kot reševalec in voznik reševalnega vozila, a je službo pripravljen postaviti na stranski tir, saj osemurnega delovnika in napornih treningov ne zmore več učinkovito združevati. Vsaj ne na način, ki bi mu pomagal do vrhunskih rezultatov, ki si jih mladi Trboveljčan želi.

Reševalec, triatlonec in še kaj

In kdo je pravzaprav ambiciozni mladenič, ki ga lahko srečujete na mariborskem bazenu, kjer išče optimalni zaveslaj, ali v okolici Celja, kjer teče ali kolesari, ali pa, bognedaj, v rešilcu, ki vas iz trboveljskega zdravstvenega doma odpelje ali pripelje zaradi zdravstvenih težav?

Domen Dornik je ambiciozen fant, ki je devet let posvetil treningom plavanja, kar mu danes še kako koristi, saj je znano, da imajo triatlonci največ težav prav s to disciplino, ki se je na "stara" leta pač ne moreš dovolj kakovostno priučiti. Rad je brcal tudi žogo, a potem se je lani, ko je resneje zagrizel v triatlon, športno disciplino treh zvrsti, plavanja, kolesarjenja in teka, ki od posameznika terja ogromno časa, vse to spremenilo.

Opažen na dnevu talentov

Treningi so se kopičili in še se bodo. Uspehi prav tako. Na svoji prvi tekmi septembra 2012 na Bledu, kjer se je udeležil rekreativnega triatlona za vsakogar in že v prvem poskusu doskočil na peto mesto, v pretekli sezoni je postal državni prvak v akvatlonu (kombinacija plavanja in teka), zmagal je na dveh triatlonskih dirkah in še petkrat stal na stopničkah za zmagovalce na domačih ter mednarodnih dirkah. Za nameček so ga opazili tudi na dnevu talentov, ki ga vsako leto organizira Triatlonska zveza Slovenije (TZS), ki išče kandidate za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020, k sodelovanju ga je povabil trener Sandi Ivančič, s katerim zdaj sodelujeta že dobro leto.

Po korakih: od evropskega, svetovnega pokala do olimpijskih iger

Naporni in številčni treningi (petkrat tedensko se zapelje v skoraj 90 kilometrov oddaljeni Maribor na plavalni trening, kjer trenira pod okriljem trenerja Blaža Medveška iz PK Branik, in še velikokrat v Celje na treninge teka in kolesarstva) so že pokazali bistveni napredek. Z njim pa so zrasli tudi apetiti. Razumljivo.

Domen Dornik si želi nastopiti na tekmah evropskega pokala, nato svetovnega, glavni cilj pa so olimpijske igre v Tokiu.

A do tja je še daleč. Treba bo preplavati, preteči in prekolesariti še veliko kilometrov, zbrati precej denarja in se posloviti od redne službe. S sanjami je pač težko sklepati kompromise. Domnu jih lahko pomagate uresničiti že zdaj. Na spletni strani www.indiegogo.com.

Ne spreglejte