Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 9. 2021,
12.55

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Moskva športno plezanje svetovno prvenstvo Anže Peharc

Nedelja, 19. 9. 2021, 12.55

2 leti, 7 mesecev

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju, balvani (moški)

Anže Peharc priplezal v finale svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Anže Peharc | Anže Peharc se je v balvanih prebil v finale svetovnega prvenstva v športnem plezanju v Moskvi. | Foto Guliverimage

Anže Peharc se je v balvanih prebil v finale svetovnega prvenstva v športnem plezanju v Moskvi.

Foto: Guliverimage

Športni plezalec Anže Peharc se je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Moskvi prebil med šest finalistov, ki se bodo zvečer pomerili za naslov svetovnega prvaka v disciplini balvani. Štiriindvajsetletnik iz Kovorja pri Tržiču je bil pred tem peti tudi v kvalifikacijah.

Najboljšo predstavo v polfinalu je prikazal branilec naslova iz Hačiodžija leta 2019 Japonec Tomoa Narasaki s tremi vrhovi in tremi conami. Drugi je bil Francoz Manuel Cornu, ki je prav tako dosegel tri vrhove in tri cone, a je za to potreboval več poskusov. Tretjega polfinalnega balvana ni splezal nihče.

Od tretjega do šestega mesta so se razvrstili tekmovalci, ki so osvojili dva vrhova in tri cone, a z različnim številom poskusov.

V finalu, ki se bo začel ob 17. uri, bodo poleg Anžeta Peharca še Japonec Kokoro Fujii, Izraelec Nimrod Marcus in domači predstavnik Aleksej Rubcov

Peharc: Nisem se obremenjeval z rezultatom

24-letni Peharc je bil s svojo predstavo v polfinalu zadovoljen, si pa želi še boljšega plezanja v finalu.

"Nastop v polfinalu je bil kar v redu, čeprav nisem bil zadovoljen z vsemi deli svojega nastopa. Tudi po nastopu nisem bil prepričan, če je to dovolj za finale, ampak sem vztrajal od prvega do zadnjega balvana, kar je zame velik uspeh, uspel sem se rešiti obremenjevanja samega sebe z rezultatom - in rezultat je prišel sam od sebe, kar težko verjamem. Z rundo sem seveda zadovoljen in računam, da bom svoje najboljše plezanje pokazal tudi v finalu," je za spletno stran PZS povedal Tržičan, ki je leta 2017 že osvojil bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju, leta 2019 je bil tretji tudi na balvanski tekmi za svetovni pokal.

Lovenjak Sudar do visokega devetega mesta

Slovenija je imela v ognju še dva polfinalista. Zan Lovenjak Sudar iz Libelič je svoj prvi veliki finale na tekmah najvišje ravni z enim vrhom in štirimi conami zgrešil na devetem mestu. Z zgolj tremi bonusi in brez osvojenega vrha je do 16. mesta priplezal Gregor Vezonik, ki je leta 2018 na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku osvojil bron.

Že v kvalifikacijah sta svoje nastope končala Matic Kotar (33.), presenetljivo pa tudi lanski evropski prvak in svetovni podprvak iz leta 2014 Jernej Kruder (57.).

Preberite še:

Natalia Grossman
Sportal Grossmanova nasledila Garnbretovo
Ne spreglejte