SiolNET. Sportal Drugi športi
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mongolska trenerja izključena iz športa

Triletni suspenz za striptiz v Riu

0,30

termometer

Mongolija Rokoborba Rio 2016
Foto: Reuters

Za mongolska trenerja v rokoborbi, ki sta si pozornost prislužila s protestnim striptizom zaradi nezadovoljstva s sodniško odločitvijo, so se olimpijske igre v Riu končale šele zdaj. Svetovna rokoborska zveza je "striptizerja" za tri leta izključila iz športa, kaznovala je tudi mongolsko zvezo s plačilom 46.000 evrov globe.

Iz protesta zaradi izgube bronaste olimpijske medalje, ki je veljala tako rekoč za gotovo, sta se mongolska trenerja ob koncu rokoborskih bojev na olimpijskih igrah v Riu slekla, eden od njiju do spodnjih hlač.

Mongolija Rokoborba Rio 2016 Foto: Reuters

Njun varovanec Gandzorigijn Mandachnaran je zaradi vodstva s 7:6 proti Uzbekistancu Ihtijorju Navruzovu v kategoriji do 65 kilogramov začel slaviti že v zadnjih sekundah boja. Čeprav je do konca manjkalo še 18 sekund, je navdušeno stekel prek blazine, zaplesal okoli tekmeca ter se pustil nositi svojemu trenerju po blazini.

Vendar se je Uzbekistan uspešno pritožil proti izidu dvoboja in Navruzov je naknadno dobil še eno točko ter osvojil bronasto medaljo. V primeru neodločenega izida je namreč odločilna zadnja osvojena točka.

Sezul čevlje in slekel srajco ter jih jezno vrgel pred sodnika

Mandachnaran, ki se je vse do tedaj veselil, je razočaran padel na kolena, njegov trener Byambarinchen Bayaraa pa je sezul čevlje in srajco ter vse skupaj jezno vrgel na blazino pred sodnika. Njegov kolega Tserenbaatar Tsogbayar se je skorajda povsem slekel. Brazilsko občinstvo je ponorelo od navdušenja in začelo vzklikati: "Mongolija, Mongolija."

Mongolija Rokoborba Rio 2016 Foto: Reuters

Mednarodna rokoborska zveza ni imela posluha za striptizerski vložek ter je strogo kaznovala tako oba trenerja kot tudi mongolsko zvezo. Njun varovanec, ki je ostal brez olimpijskega brona, jo je odnesel brez kazni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin