Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2018,
9.55

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Alen Kobilica triatlon

Sreda, 19. 12. 2018, 9.55

5 let, 4 mesece

To so najboljši triatlonci Slovenije v letu 2018

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
tri | Foto Tamara Vilhar

Foto: Tamara Vilhar

Triatlonska zveza Slovenije je v torek v Ljubljani podelila nagrade najboljšim v letu 2018. Triatlonec leta 2018 je postal Jaroslav Kovačič, triatlonka Tjaša Vrtačič, ki je ob tem dobila še nagrado za najboljšo mlado tekmovalko, mladi triatlonec leta je Jan Škrjanc, nagrado za dosežke v paratriatlonu je dobil Alen Kobilica.

Jaroslav Kovačič si je nagrado prislužil po zaslugi četrtega mesta na evropskem prvenstvu v srednjem triatlonu (1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21,1 km teka) ter treh zmag na tekmah challenge v Benetkah, Blatnem Kostelu in Almereju. Kovačič je stal nas zmagovalnih stopničkah še dvakrat.

Jaroslav Kovačič je slovenski triatlonec leta 2018. | Foto: Tamara Vilhar Jaroslav Kovačič je slovenski triatlonec leta 2018. Foto: Tamara Vilhar

Mlada triatlonka leta 2018 in triatlonka leta 2018 je Tjaša Vrtačič. V mladinski konkurenci je bila prva na evropskem pokalu v Ukrajini in na mladinskem balkanskem prvenstvu v Makedoniji. Dvakrat pa je bila tudi dobitnica točk v članskem evropskem pokalu na Madžarskem in Poljskem.

Priznanje za mlado triatlonko leta 2018 in triatlonko leta 2018 je romalo v roke Tjaše Vrtačič.  | Foto: Tamara Vilhar Priznanje za mlado triatlonko leta 2018 in triatlonko leta 2018 je romalo v roke Tjaše Vrtačič. Foto: Tamara Vilhar

Jan Škrjanc je na mladinskih olimpijskih igrah osvojil 19. mesto v posamični konkurenci in peto v mešanih štafetah, postal je podprvak na mladinskem balkanskem prvenstvu.

Jan Škrjanc je mladi triatlonec leta 2018. | Foto: Jan Škrjanc je mladi triatlonec leta 2018.

Za izjemni dosežek leta 2018 v paratriatlonu je nagrado prejel Alen Kobilica. V letošnjem letu je s tremi nastopi dosegel vidne uvrstitve. S tretjim mestom na svetovni seriji na Japonskem je stal na zmagovalnem odru, dosegel pa je tudi četrto mesto na evropskem prvenstvu v Estoniji in peto mesto na svetovnem prvenstvu v Kanadi.

Ne spreglejte