Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2013,
17.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mihael Žgank Nina Milošević

Nedelja, 16. 6. 2013, 17.30

5 let, 2 meseca

Tri zmage za slovenske judoiste v Podčetrtku, skupaj pa šest medalj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Podčetrtku se je končalo deveto tekmovanje za evropski pokal v judu, ki sta ga v soboto in nedeljo skupaj gostila judo klub Sankaku Z'Dežele in Judo zveza Slovenije.

Na najvišjo stopničko so stopili Mihael Žgank, Lucija Polavder in Tina Trstenjak, Nina Milošević je bila srebrna, Ana Velenšek in Anka Pogačnik pa bronasti. V soboto je zlato medaljo v kategoriji do 57 kilogramov osvojila Petra Nareks, Matjaž Trbovc v kategoriji do 60 kilogramov pa je bil srebrn. Brez bojev za odličja je prvi dan tekmovanja ostal evropski prvak Rok Drakšič, ki si je poškodoval prepono. Precej bolj uspešni pa so bili slovenski tekmovalci danes. Trstenjakova je dobila slovenski finale proti Miloševićevi, za Zdravljico sta poskrbela še Polavderjeva in Žgank.

"Bilo je zelo naporno, ker sem bila v finalu proti svoji klubski kolegici. Zelo sem vesela, da mi je uspelo. Enkrat zmaga ena, drugič druga. Vesela sem, da je to uspelo meni," pa je uspeh pokomentirala Trstenjakova.

"Moram reči, da sem zelo zadovoljen, saj sem prišel nazaj po poškodbi, na evropskem prvenstvu sem se poškodoval in nisem treniral en mesec. To je moja prva tekma po poškodbi. Zmagati na prvi tekmi po poškodbi je nekaj neverjetnega," je bil po dvoboju zlate medalje vesel Žgank, zadovoljen je bil tudi z borbami: "Pokazal sem dobre borbe. Na začetku nisem bil najbolje pripravljen, bolj je šlo proti koncu, boljše borbe sem prikazoval."

"Moram priznati, da danes ni bilo prave konkurence. Tu so tekmovale tekmovalke, ki se šele vzpenjajo. Bilo nas je osem, vendar vsaka borba zahteva popolno zbranost, da daš vse od sebe," je menila Polavderjeva, ki je bila vesela številnih gledalcev, ki so ji dali dodatnega zagona: "Sigurno je to vzpodbuda. Vzpodbuda iz občinstva je zmeraj dobrodošla." Tekmovalka celjskega Sankakuja je bila zadovoljna tudi z prikazanimi borbami: "Dobro sem se borila, že zjutraj sem se počutila v redu. Glede na nova pravila sem že imela nekaj tekem. Bilo je kar v redu."

Slovenski judoisti in judoistke bodo v Podčetrtku ostali še tri dni, v tem času pa se bodo pripravljali na prihajajoče sredozemske igre. V Mersinu bodo slovenske barve branili Petra Nareks, Vlora Beđeti, Nina Milošević, Anka Pogačnik, Lucija Polavder, Matjaž Trbovc, Andraž Jereb, Marko Prodan, Aljaž Sedej, Tadej Mulec in Matjaž Ceraj.

Udeležba na največjem judoističnem turnirju v Sloveniji je bila tudi tokrat velika, v Podčetrtku je bilo prijavljenih 480 tekmovalcev in tekmovalk iz 27 držav oziroma 58 klubov. Med njimi je bilo 45 slovenskih borcev in bork, tudi vsi slovenski olimpijci z izjemo Urške Žolnir in Raše Sraka Vuković.

Ne spreglejte