Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2016,
16.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Simon Blažević Alan Apollonio Jošt Zakrajšek kajak

Nedelja, 10. 4. 2016, 16.36

6 let, 7 mesecev

Tri kolajne slovenskih sprinterjev v Mantovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jošt Zakrajšek

Slovenski kajakaši v sprintu na mirnih vodah so dobro nastopili na mednarodni tekmi v Mantovi.

V konkurenci kajakašev na 1000 metrov je slavil Jošt Zakrajšek,  ki se je v Italiji veselil tesne zmage z 11 stotinkami sekunde prednosti pred švicarskim reprezentantom Fabiom Wyssom. Na tretje mesto se je uvrstil Italijan Alberto Richetti. Na isti razdalji je v finalu B veslal Simon Blažević, ki je zasedel deveto mesto.

 

Kolajni sta osvojila tudi kajakaška dvojca na 1000 metrov. V članski konkurenci sta bilaAlan Apollonio in Simon Blažević druga, med mladinci pa Blaž Jug in Matej Toplikar tretja. Blaževića je pozneje čakal pomembnejši nastop v kajakaškem dvojcu na 1000 metrov. Z Apolloniem sta priveslala na drugo mesto. Boljša sta bila le Litovca Ricardas Nekriosius in Andrejus Olijnik. Tretje mesto sta zasedla Italijana Nicola Ripamonti in Giulio Dressino.

Kajakaški dvojec Alan Apollonio in Simon Blažević (v sredini) je zasedel drugo mesto. | Foto: Kajakaški dvojec Alan Apollonio in Simon Blažević (v sredini) je zasedel drugo mesto.

Jug in Toplikar sta morala v konkurenci kajakaških dvojcev premoč priznati le poljski navezi Filip Weckwert - Przemyslaw Korsak in italijanskemu dvojcu Lorenzo Mazzara - Giacomo Tremolanti.

 

Še trije v finalu A

V finalu A so nastopili še trije slovenski čolni. Med kajakaškimi dvojci na 500 metrov sta se s petim mestom izkazali mladinki Mia Medved in Taja Smukavec, na isti razdalji je bila kajakašica Anja Osterman sedma, Tilen Vidovič pa je skupaj s francoskim tekmovalcem Johannom Divaretom med kajakaškimi dvojci na 200 metrov zasedel deveto mesto.

 

Najboljši slovenski rezultat finalov B je postavila Anja Osterman, ki je bila na 200-metrski razdalji najhitrejša, doseženi čas pa bi v finalu A pomenil osmo mesto. V istem finalu B je veslala tudi Szilvia Kollo in v cilj priveslala kot sedma. Mladinka Mia Medved je bila na najkrajši razdalji kajakašic v finalu B druga, na 500 metrov pa deveta. V mladinskem finalu C na 200 metrov je bil kajakaš Matej Toplikar peti.

Ne spreglejte