Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
19. 11. 2014,
22.20

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley odbojka Asseco Resovia liga prvakov Tomi Šmuc Andrej Flajs Matija Jereb Tivoli

Sreda, 19. 11. 2014, 22.20

3 leta, 10 mesecev

Trener ACH Volleyja: Lige prvakov še ni konec, ta se je šele začela

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
ACH Volley je izgubil še drugo zaporedno tekmo lige prvakov, a pred njim so tekme, ki bodo vsaj objektivno lažje. Vsaj tretje mesto v skupini, kar je bil tudi cilj pred sezono, je več kot dosegljivo.

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Najlažje bi bilo reči že pred sezono, bojevali se bomo za tretje, četrto mesto, a sami želimo več. Gostili smo favorita skupine in izkazalo se je, da gre za vrhunsko ekipo. Žal mi je, da pred domačimi gledalci, ki so nas prišli podpret v velikem številu, nismo zmagali vsaj kakšnega niza, a Poljaki so bili boljši. Pri nas pa se mi zdi, da je bilo v igri preveč improvizacije. Pozna se, da večinoma igramo predvsem v domačem prvenstvu, ki je za tri ali štiri razredne manj kakovostno tekmovanje. Tam si lahko privoščimo manjše tveganje na servisu, tukaj ni mogoče, zato tudi toliko napak."

Matija Jereb, podajalec ACH Volleyja: "To je realna slika in pokazatelj, da še vedno precej zaostajamo za najboljšimi klubi v Evropi. Videti je bilo, da igrajo s pol moči in da smo zanje le rutina, lažji trening. Poljaki so bili veliko boljši, kar pa bi si lahko očitali, pa je le želja in borbenost. Le te ni bilo toliko, kot bi si želeli. Očitno smo le govorili, da se jim lahko postavimo po robu, verjeli pa ne."

Tomi Šmuc, trener ACH Volleyja: "Poljaki so bili boljši v vseh elementih igre. Proti taki ekipi ne smeš delati napak. Če narediš dve ali tri, izgubiš niz. To je povsem preprosto. Resovia je začela malce drugače, kot smo pričakovali. Začela je z drugima dvema sprejemalcema glede na prvo tekmo proti Budvi, a tudi ta dva sta odlična, eden srbski (Ivović) in eden ameriški reprezentant (Lotman), tako da v tem pogledu ekipa ni bila nič slabša kot tista v Črni gori. Pozdravljam povratek v Tivoli. Tudi obisk je bil pozitiven, tako da moram pohvaliti gledalce za super vzdušje. V tem skupinskem delu nas doma čakata še dve objektivno lažji tekmi, kot je bila ta, zato upam, da bomo imel tudi takrat tako podporo. Treba je vedeti, da lige prvakov še ni konec, ta se je šele začela. Najpomembnejše tekme so še pred nami, naš cilj, biti vsaj tretji v skupini, pa je še vedno povsem realen in dosegljiv."

Ne spreglejte