Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
15.36

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Natisni članek

upokojitev NFL Tom Brady

Sreda, 1. 2. 2023, 15.36

1 leto, 2 meseca

drugič napovedal igralsko upokojitev

Tom Brady tokrat "odhaja" za vedno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Tom Brady | Tom Brady je napovedal, da se bo tokrat res upokojil in da se ne bo vračal. | Foto Reuters

Tom Brady je napovedal, da se bo tokrat res upokojil in da se ne bo vračal.

Foto: Reuters

Sloviti podajalec v ameriškem nogometu in zvezdnik v ligi NFL Tom Brady je na Twitterju sporočil, da pri 45 letih končuje svojo športno pot. Tokrat dokončno.

Tom Brady
Sportal Konec sezone za Bradyja, njegova prihodnost neznanka

Brady velja za najboljšega podajalca v zgodovini NFL. V dresu New England Patriots je kar šestkrat osvojil naslov prvaka oziroma super bowl, enkrat pa z ekipo Tampa Bay Buccaneers. Petkrat je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) super bowla, trikrat pa je bil MVP celotne sezone v ligi NFL.

Brady je februarja lani že napovedal slovo od aktivne kariere, a se je po 40 dneh premislil.

"Odhajam v pokoj za vedno," je v video nagovoru na svojem Twitterju in Instagramu dejal Brady.

 

Gisele Bundchen
Trendi Supermanekenka prvič po ločitvi spet na rdeči preprogi #foto

"Tokrat ne bom dolgovezil"

"Vem, da je bila nazadnje moja upokojitev velika stvar. Tokrat ne bom dolgovezil. Dobiš zgolj en zelo čustven esej ob upokojitvi, sam sem svojega uporabil lani," je na prvo upokojitev spomnil 45-letnik iz San Matea v Kaliforniji.

V karieri je postavil številne mejnike na mestu podajalca.  | Foto: Reuters V karieri je postavil številne mejnike na mestu podajalca. Foto: Reuters

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi na poti pomagali in mi stali ob strani. Hvala družini, prijateljem, soigralcem in tekmecem, res bi lahko našteval v nedogled. Hvala vsem, ki ste mi omogočili, da živim svoje sanje. Ničesar na tej poti ne bi spremenil," je še dodal sedemkratni prvak lige NFL.

Kansas City Chiefs
Sportal Kansas City in Philadelphia za naslov v ligi NFL

Številni mejniki

V karieri je postavil številne mejnike na mestu podajalca. Še vedno ima več naslovov v NFL kot vse ekipe, ki so kdaj koli igrale v najmočnejši ligi ameriškega nogometa. Največ jih imata prav New England (6) in Pittsburgh Steelers (6).

Kariero je končal s 7753 uspešno zaključenimi podajami v 12.050 poskusih. Vrgel je za 649 touchdownov, le 212 podaj pa so mu tekmečeve obrambne linije prestregle. Skupaj je zbral 89.214 jardov s podajami.

Še vedno ima več naslovov v NFL kot vse ekipe, ki so kdaj koli igrale v najmočnejši ligi ameriškega nogometa. Največ jih imata prav New England (6) in Pittsburgh Steelers (6). | Foto: Reuters Še vedno ima več naslovov v NFL kot vse ekipe, ki so kdaj koli igrale v najmočnejši ligi ameriškega nogometa. Največ jih imata prav New England (6) in Pittsburgh Steelers (6). Foto: Reuters

V NFL je odigral 335 tekem, 333 od teh jih je tudi začel. Njegove ekipe so se kar 251-krat podpisale pod zmago, le 82-krat je zelenico zapustil poražen.

V končnici je zadnjega od 13 porazov zabeležil v prvem krogu letošnje končnice, ko je Tampo ugnala ekipa Dallas Cowboys. Pred tem je v končnici Brady s svojimi moštvi dobil 35 od 48 tekem.

Tom Brady
Sportal Ni še konec: Tom Brady se vrača!
Ne spreglejte