Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2011,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bojan Tokič evropsko prvenstvo Timo Boll

Nedelja, 16. 10. 2011, 10.08

8 let

Tokič: Moja igra Bollu ne predstavlja težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bojan Tokič je v polfinalu evropskega prvenstva v namiznem tenisu pričakovano izgubil proti prvemu nosilcu, Nemcu Timu Bollu. Najboljši slovenski igralec je osvojil bron.

Bojan Tokič je navduševal v Gdansku, a v polfinalu je bil 30-letni Nemec, tudi štirikratni evropski prvak, pričakovano pretrd oreh. Tokič je izgubil vse štiri nize in že po 25 minutah igre moral priznati premoč. Očitno mu je nekaj moči vzela tudi sobotna večerna zmaga nad Nemcem Dimitrijem Ovtscharovom, ko je po pravi drami zmagal s 4:3. Kljub nedeljskemu porazu je Tokič osvojil bron in dosegel velik uspeh.

"Laik tega ne vidi, ampak lahko rečem, da imajo njegove žoge neverjetno rotacijo. Nisem našel orožja proti njim, žal mi je, da gledalcem nisem omogočil daljšega uživanja. Moja igra njemu ne predstavlja prav nikakršne težave, sam pa jih imam z njegovo ogromno. Želel sem ga presenetiti, toda nisem imel niti najmanjše možnosti," se realnosti zaveda igralec, za katerim je enkratna sezona. Blestel je namreč še na svetovnem prvenstvu, na katerem si je zagotovil tudi olimpijski nastop.

Tokič se do polfinala in kolajne prebil po zmagi nad tretjim igralcem Evrope, Nemcem beloruskega rodu Dmitrijem Ovčarovom. "Z Ovčarovom do zdaj še nikoli nisem igral. Razen na treningih, kjer me redno premaguje. A četrtfinale evropskega prvenstva je nekaj drugega kot trening. Veseli me, da sem sebi in drugim pokazal mentalno stabilnost, enostavno me ni nič vrglo s tira. Vse izenačene dvoboje tukaj sem dobil, se nekajkrat rešil iz povsem izgubljenega položaja in to je tisto, v čemer sem napredoval. Pozna se delo s psihologom, v zadnjem letu, ko z njim sodelujem, sem uredil glavo, brez katere rezultatov ni. Imam pa še rezerve in to v vseh pogledih," je še povedal Tokič.

Ne spreglejte