Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 9. 2015,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tjaša Kysselef Teja Belak Žiga Šilc

Nedelja, 20. 9. 2015, 19.53

8 let

Tjaši Kysselef dve peti mesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je v nedeljskih finalih svetovnega pokala v Osijeku osvojila peti mesti na gredi (13,125) in na parterju (12,775) ter presegla pričakovanja.

Na gredi je z oceno 14,225 zmagala Brazilka Jade Barbosa Fernandes, na parterju pa Paula Andrea Mejihas Rodriguez (13,550) iz Portorika.

"Tjaši sta oba nastopa uspela zelo dobro. V primerjavi s kvalifikacijam se je na na gredi povzpela za dve mesti, na parterju za štiri," je po tekmi povedal trener Andrej Mavrič, ki ni prav nič obžaloval, da je Kysselefova stopničke na gredi zgrešila za vsega tri desetinke točke.

"Nastop lahko nastopim kot zelo dober in mislim, da je danes iz sebe iztisnila kar svoj maksimum. To je več kot smo pričakovali," je še dejal trener, podrobneje o nastopih pa: "Najbolj pomembno je, da je Tjaša uspešno izvedla nekaj novih elementov, kar je lepa popotnica za oktobrsko svetovno prvenstvo v Glasgowu."

Že v soboto so Slovenci trikrat posegli po stopničkah. Najprej Žiga Šilc za drugo mesto na parterju, nato pa še Šilc in Teja Belak za prvo mesto v skupnem seštevku. Oba sta si to delila, Šilc s Hrvatom Tomislavom Markovićem, Belakova na preskoku pa z Uzbekistanko Oksano Čusovitino.

Imel je malo drugačen načrt

Tekmo na parterju je dobil Izraelec Artem Dolgopyat (14,800), Šilc je bil drugi (14,775), tretji Mehičan Daniel Corral (14,725). Ljubljančan je tako v skupnem seštevku ujel zaostanek do vodilnega Markovića, ki je domačo tekmo sklenil v kvalifikacijah. "Dobro je šlo, super je šlo. Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Današnja sestava se mi je zdela skoraj identična tisti od predvčerajšnjim. Tako kot smo trenirali. Takole imamo," je z nasmeškom razlagal Šilc, ki je le za malo zaostal za prvim mestom, tudi tretjeuvrščeni ni bil daleč za njim: "Čisto zraven smo bili. To sem šele potem videl. Mogoče se mi je manjša napaka pripetila na drugi diagonali. Imel sem malo drugačen načrt. Ni se izšlo. Isto kot v kvalifikacijah bi moral dodati pol obrata, pa se ni izšlo. Sem se pa obakrat dobro izvlekel in se ni dosti opazilo."

Belakova se zaradi poškodovane noge ni borila za mesta pri vrhu. Letos je v Cottbusu in Dohi osvojila tretje mesto, v Ljubljani in Varni je bila druga. Sezono je končala na prvem mestu, ki si ga je razdelila z uzbekistansko veteranko, ki na Hrvaškem ni tekmovala. Ljubljančanka je skupno zmago slavila četrtič, pred tem je bila prva v letih 2011, 2012 in 2014. Najboljša na današnji tekmi je bila sicer Portoričanka Paula Mejias Rodriguez (14,125).

Alen Dimic na bradlji in Belakova na dvovišinski bradlji sta bila osma.

Ne spreglejte