Judoistični trojček: Tina Trstenjak ostaja kraljica!

 Judoistka Tina Trstenjak je osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu v Litvi. Olimpijska prvakinja iz Ria 2016 je bila v finalu boljša od Francozinje Margaux Pinot.

Tina Trstenjak je ubranila evropski naslov. Zlata je bila že v Kazanu leta 2016.

Tina Trstenjak je ubranila evropski naslov. Zlata je bila že v Kazanu leta 2016. Foto: Sportida

Aktualna olimpijska in svetovna in evropska prvakinja judoistka iz celjskega Sankakuja je na evropskem prvenstvu v judu v Varšavi osvojila zlato medaljo v kategoriji do 63 kilogramov. To je po srebrni kolajni Adriana Gomboca druga medalja za Slovenijo na tem prvenstvu.

V boju za zlato se je Trstenjakova v dvorani Torwar pomerila s 23-letno Francozinjo Margaux Pinot in jo po štirih minutah in pol podaljška premagala, ko je tekmica dobila kazen.

Pinotova je šla v finale spočita, saj je polfinalni dvoboj s favorizirano rojakinjo Clarisse Agbegnenou dobila zaradi tekmičine predaje. Na papirju je bila favoritinja Slovenka, ki je dobila tudi doslej edini medsebojni dvoboj na letošnjem grand slamu v Parizu, tokrat se je boj za zmago odločil šele v deveti minuti finala.

Ni bilo najboljše, a vseeno dovolj

"Dan je bil naporen. Kljub temu da moje borbe niso bile najboljše, sem vseeno zmagala in obdržala lanski naslov iz Kazana. Borbe so bile zelo težke, posebej finale, ki je bil izredno dolg, a vesela sem, da mi je uspelo," je takoj po zmagi pripovedovala nova in stara evropska prvakinja, ki je Sloveniji priborila že 44. kolajno na svetovnih prvenstvih, sedmo zlato.

Se spominjate zlatega Ria?

Pot do finala

Izjemen uspeh: združila olimpijski, svetovni in evropski naslov Izjemen uspeh: združila olimpijski, svetovni in evropski naslov Foto: Sportida Celjanka je pred tem v polfinalu ugnala Nemko Martyno Trajdos z mestom za ipon po natančno polovici dvoboja oziroma dveh minutah ter tako prav tako privarčevala nekaj moči za sklepni obračun.

Nemka je izjemno neugodna tekmica, ki je Trstenjakovo premagala v finalu evropskih iger leta 2015 v Bakuju, dobila pa je tudi zadnji medsebojni dvoboj decembra lani na grand slamu v Tokiu. Trstenjakova je ponovila uspeh z lanskega EP v Kazanu, kjer je na poti do zlata ugnala isto nasprotnico.

Dopoldne je Trstenjakova, branilka evropske krone z lanskega prvenstva v Rusiji, s končnim prijemom najprej odpravila Rusinjo Darjo Davidovo in v četrtfinalu še Italijanko Edwige Gwend, s katero pa je morala v podaljšek, ki ga je varovanka Marjana Fabjana dobila z metom za vazari po 30 sekundah.

Preostali izpadli že po prvi borbi

Preostali slovenski tekmovalci so se poslovili po hitrem postopku. Anko Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov je ugnala 19-letna Nemka italijanskega rodu Giovanna Scorccimarro.

Dvajsetletno Andrejo Leški je v kategoriji Trstenjakove ugnala pet let starejša Rusinja Jekaterina Valkova, lani bronasta na EP v Kazanu. Za Martina Hojaka, lani v Kazanu polfinalista EP, pa je bil usoden nekdanji evropski prvak Loic Karval iz Francije.

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • norimax / 21.04.2017. ob 20:00

    Bravo Tina!!!

  • dkeber2 / 21.04.2017. ob 21:07

    TINA,LAHKO TI NI BLO-USPELO TI JE-ČESTITAM TEMU USPEHU !!!

  • manemebasat / 21.04.2017. ob 18:30

    Kaj je izza medalje pravoslavni kriz?

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano