Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2013,
9.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Zavec Keith Thurman

Četrtek, 7. 2. 2013, 9.30

7 let, 12 mesecev

Thurman Zavčeva vstopnica za izziv prvaka WBO

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naslednji tekmec Dejana Zavca bo 24-letni Američan Keith Thurman, s katerim se bosta pomerila 9. marca v novi športni dvorani Brooklyna, pravi, da Slovenca ne bo podcenjeval.

Newyorški dvoboj Zavca in Thurmana v velterski kategoriji po različici WBO (do 66,68 kilogramov) bo prenašala televizija HBO, zmagovalec pa bo dobil pravico do izziva prvaka te kategorije po WBO Američana Tima Bradleyja, ki si je šampionski pas priboril lani z zmago proti Filipincu Mannyju Pacquiau.

Slovenski boksar je pri svojih 37 letih veliko bolj izkušen kot 24-letni nasprotnik s Floride, vendar slednji doslej v poklicni karieri še ni doživel poraza. Zavec si je doslej nabral 32 zmag od tega 18 s k.o. in dva poraza. Thurman je nabral 19 zmag od tega 18 s k.o. in danes velja za enega največjih upov ameriškega boksa v velterski kategoriji.

Z boksanjem se je začel ukvarjati kot amater, prvi dvoboj je imel leta 1997. V amaterski karieri je dosegel 101 zmag od tega 76 s k.o. Lani novembra je zelo odmevala njegova veličastna zmaga proti nekdanjemu svetovnemu prvaku Carlosu Quintani v četrti rundi s k.o. Thurman je s 180 centimetri precej višji od Zavca (171 cm), nekdanjega svetovnega prvaka po različici IBF.

Thurman je za medij "Fight Hype" zagotovil, da se pripravlja na dvoboj in dejal, da se nad izborom nasprotnika ne pritožuje, saj gre za dobrega boksarja, ki je visoko na lestvici WBO, jemlje ga kot nov izziv na svoji poti do vrha. Američan si je ogledal posnetek dvoboja Zavca z Andrejem Bertom v ZDA septembra 2011 in ugotovil, da Slovenca ne sme podcenjevati, saj ga doslej ni še nihče povsem zasenčil. Thurman je izrazil željo, da bo prav on tisti, ki mu bo to uspelo.

Dvoboja Zavca proti Bertu se v boksarskih krogih ZDA še vedno spomnijo in ne manjka ocen, da bi se lahko stvari drugače razpletle, če ga sodnik ne bi prekinil v peti rundi zaradi poškodbe očesa slovenskega športnika leta 2010. Takšnega mnenja je tudi Thurman.

Ne spreglejte