Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2013,
6.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Zavec Keith Thurman boks

Nedelja, 10. 3. 2013, 6.23

8 let

Thurman predober. Zavec: Že v prvih rundah vedel, da to ni to

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je v Brooklynu doživel tretji poraz v karieri. Njegov tokratni nasprotnik, Američan Keith Thurman, je bil boljši v vseh pogledih.

Za slovenskega veterana se je tako tudi drugi izlet v ZDA končal neuspešno, in čeprav je do današnjega obračuna, svojega 36. v poklicni karieri, doživel že dva poraza, lahko rečemo, da ga je prav 13 let mlajši Thurman prvi resnično premagal. Če je dvoboj z Andrejem Bertom leta 2011 izgubil zaradi poškodbe in bi njegov obračun s Poljakom Jackiewiczem leta 2008 lahko sodniki ocenili tudi drugače, tokrat dvomov o zmagovalcu ni bilo. Thurman je bil boljši v vseh 12-ih rundah dvoboja za naslov medcelinskega prvaka velterske kategorije WBO, dobro se je gibal po ringu, izkoriščal svojo hitrost in daljše roke, Zavcu pa naložil nekaj izjemno močnih in nevarnih udarcev, ki bi bržčas na tla poslali marsikaterega drugega borca. Thurman je zmagal po soglasni sodniški odločitvi.

Pogumnemu Zavcu, ki ni imel prav nobenega odgovora na Američanove nenehne in nadvse natančne napade, gre tako le pohvala, da Thurmanu ni dovolil upravičiti vzdevka "One Time" (Enkrat), ki si ga je pridobil zaradi izjemne sposobnosti predčasnega zaključevanja borb. 24-letni Floridčan je tako zabeležil 20 zmago v karieri poklicnega boksarja, a ostaja pri 18-ih nokavtih, pred njim pa je vsekakor še lepa prihodnost, če le ni z imenitno predstavo proti Zavcu morebitnih nasprotnikov preveč prestrašil. Prvič v šestletni karieri je tudi odboksal vseh 12 rund, na polovici dvoboja pa dokazal, da močne udarce lahko tudi prenaša. Le v 6. rundi je namreč Zavec dvakrat nevarno zapretil, a pri tem je tudi ostalo. Po dvoboju je Thurman, ki je še včeraj samozavestno napovedoval nokavt v četrti rundi, povedal: "Zavec je bil izjemno čvrst, vidi se, da je prekaljen profesionalec. Brado je 'skril' in nisem mu mogel zadati pravega, končnega udarca. Moral sem boksati pametno, zadovoljen sem s prikazanim."

Prekaljeni 36-letni Ptujčan si je od svojega drugega dvoboja v Združenih državah Amerike obetal veliko, sanjal je o tem, da bi se še enkrat okitil z naslovom svetovnega prvaka, a bo po tem bridkem porazu bržčas bolj razmišljal o koncu sicer imenitne kariere. Vseeno prehitro Mr. Simpatikusa ne gre odpisati. Thurman ga je sicer prepričljivo porazil, ostaja pa vprašanje, koliko je še veltrašev, ki bi bili tega še sposobni. "Izkušnje so bile na moji strani, a se to ni videlo. Dal sem vse. Bil sem prepočasen. Lahko mu le čestitam, pred njim je svetla prihodnost," je takoj po dvoboju povedal potrti slovenski šampion.

Ne spreglejte