Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2013,
20.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Tavčar

Petek, 25. 1. 2013, 20.56

8 let

Tavčar za polfinale EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugi dan plavalnega državnega prvenstva v Kranju je minil v znamenju 18-letnega plavalca ljubljanske Ilirije Anžeta Tavčarja, ki je 100 m prosto preplaval v 48,50 sekunde.

Izid bi na lanskem evropskem prvenstvu v Franciji gladko zadostoval za preboj v polfinale. "Ta izid sem nekako pričakoval, saj sem v 50-metrskem bazenu že plaval 50,23. Že več let sem zaradi obratov boljši v 50-metrskih bazenih, a v zadnjih dveh mesecih smo obratom posvetili veliko pozornosti in nekako sem pričakoval izid pod 49 sekundami," je nastop pokomentiral Tavčar. Slednji je lansko EP namenoma izpustil zaradi šolskih obveznosti, saj se v letošnjem letu pripravlja na maturo. V sami tekmi je bolje začel Velenjčan Žiga Cerkovnik, ki pa je v končnici popustil in moral zmago prepustiti ilirijanu.

"Anže ni bil le hiter, ampak je tudi lepo plaval. Veliko je napredoval v zadnjem obdobju, a ima tudi še veliko rezerve. Tudi danes je bilo v plavanju nekaj manjših napak in prepričan sem, da je že zdaj ob optimalnem nastopu sposoben plavati tudi 48,0," pa je izid na tribuni pospremil Peter Mankoč in ob vprašanju, če ga v tem trenutku lahko prehiti, pojasnil: "Zdaj res ne, saj mesec dni nisem treniral."

Novi dve zmagi je osvojil Radovljičan Robi Žbogar, najhitrejši je bil na 200 m hrbtno in 200 m mešano, in je s tremi naslovi trenutno najboljši posameznik tekmovanja. Na 50 m prsno si je zmago priplaval mladi triglavan Peter John Stevens, še en soliden dosežek pa je z 8:00,57 ob zmagi na 800 prosto dosegel tudi Mariborčan Martin Bau.

V ženski konkurenci je bila na 100 m prosto najbolj prepričljiva najmlajša slovenska olimpijka iz londonske odprave Velenjčanka Nastja Govejšek. Radovljičanka Anja Klinar je zmagala na 200 m mešano in poskrbela za zanimiv dvoboj na 200 m hrbtno, kjer pa je morala v finišu zmago prepustiti specialistki za hrbtni slog, Ribničanki Luciji Kous. Pričakovani sta bili tudi zmagovalki na 50 m prsno in 800 m prosto - Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde in Korošica Tjaša Oder.

Ne spreglejte