Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2016,
3.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,35

2

Natisni članek

Urša Kragelj Luka Božič Sašo Taljat Anže Tavčar Robert Žbogar Tjaša Vozel Boštjan Maček Bojan Tokić Rok Drakšič tekmovalni dan Rio 2016

Torek, 9. 8. 2016, 3.42

6 let, 6 mesecev

OLIMPIJSKE IGRE V RIU, 3. DAN

Slovo Bojana Tokića z visoko dvignjeno glavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,35

2

Osrednji slovenski protagonist tretjega tekmovalnega dneva olimpijskih iger v Riu de Janeiru je bil namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki se je prebil med 16 najboljših, nato pa klonil proti Dimitriju Ovčarovu.  V senci tega – dober dan na divjih vodah.

Bojan Tokić se je uvrstil med najboljših 16 igralcev namiznega tenisa. | Foto: Stanko Gruden, STA Bojan Tokić se je uvrstil med najboljših 16 igralcev namiznega tenisa. Foto: Stanko Gruden, STA

Namiznoteniški igralec Bojan Tokić se je s porazom z rezultatom 4:1 proti nemškemu reprezentantu Dimitriju Ovčarovu v četrtem krogu poslovil od olimpijskih iger. Pri tem velja omeniti, da je v prvem nizu v pravem epskem boju tekmeca ugnal z rezultatom 33:31, nato pa, deloma tudi zaradi zdravstvenih težav, ni imel moči za veliko presenečenje.  

V dopoldanskem delu programa je sicer Tokić z eno svojih najboljših predstav na kolena spravil klubskega soigralca Tiaga Apolonia (4:1). "Pokazal sem mu kdo je klubski šef, " je dejal ob tem.

 

Hitro slovo Drakšiča, rekord Žbogarja, Maček 22.

Precej bolj hitro pa so se olimpijske igre končale za judoista Roka Drakšiča, ki se je poslovil že po prvem boju v kategoriji do 73 kilogramov. V šestnajstini finala ga je po dobrih dveh minutah boja z iponom izločil Izraelec Sagi Muki.

Strelec Boštjan Maček je na dvodnevni tekmi v trapu v petih serijah zadel 113 od skupno 125 letečih tarč in končal na 22. mestu. V olimpijskem bazenu je slovenske barve branil le Robert Žbogar, ki je na 200 metrov delfin z 1:57:05 postavil nov slovenski rekord, a bil z 22. časom prepočasen za polfinale.

Uspešen trojec na divjih vodah

V kvalifikacijah so se danes merili tudi trije slovenski predstavniki. Kanuista Sašo Taljat in Benjamin Savšek sta si polfinale zagotovila že po prvi vožnji, v kateri sta bila šesta, tudi kajakašica Urša Kragelj je kvalifikacije s sedmim časom uspešno prestala.

 Končne odločitve 3. tekmovalnega dne

1. tekmovalni dan
2. tekmovalni dan

Ne spreglejte