Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
5.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

Natisni članek

Teja Belak Polona Hercog Benjamin Savšek Peter Kauzer tekmovalni dan Rio 2016

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 5.05

6 let, 7 mesecev

Olimpijske igre v Riu, 2. dan

Gomboc blizu medalje, Tokić melje naprej, zmaga rokometašev #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38
adrian gomboc rio judo | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Drugi tekmovalni dan je zaznamoval judoist Adrian Gomboc, ki je se je prebil v polfinale, bil v igri za prvo medaljo, a na koncu ostal brez nje. Polona Hercog je hitro končala z nastopi na OI, Bojan Tokić pa se je prebil v tretji krog. Vse skupaj pa se je zaključilo z rokometno zmago Slovenije nad Egiptom.

Po zmagah nad Gruzijcem Važo Margvelašvilijem in Zambijcem Matthewsom Punzo je bil slovenski judoist v Riu de Janeiru Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kilogramov boljši tudi od Kanadčana Antoina Boucharda ter se uvrstil v polfinale, kjer pa je moral priznati premoč Italijanu Fabiu Basileju. Z Uzbekistancem Rišodom Sobirovim se je v repasažu pomeril za bronasto odličje, a izgubil. S petim mestom je 21-letni Prekmurec vseeno dosegel najboljšo slovensko olimpijsko uvrstitev v moški konkurenci juda. Zlato je osvojil Italijan Basile, ki je v finalu na hitro pospravil Korejca Baula Ana.

Plavalec Anže Tavčar je v predtekmovanju na 200 m prosto s časom 1:49,96 zasedel 39. mesto in se ni prebil v polfinale. Tjaša Vozel je v predtekmovanju poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru na 100 metrov prsno osvojila 34. mesto s časom 1:11,15 in izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Anja Klinar je na 400 m prosto zasedla 18. mesto in ostala brez želenega finala.

Teniška igralka Polona Hercog se je v prvem posamičnem nastopu pomerila z Monico Puig iz Portorika in izgubila v dveh nizih z 3:6 in 2:6. Edina slovenska kolesarka v Riu, Polona Batagelj, je v cestni dirki zasedla 32. mesto.

Namiznoteniški igralec Bojan Tokić je v dvoboju drugega kroga v posamični konkurenci premagal Kitajca s poljskim potnim listom Zengyija Wanga. Slovenski as je zmagal s 4:2 v nizih (-9, 9, 6, -9, 5, 3).

Na veliko sceno pa sta že stopila tudi močna slovenska divjevodaška aduta za odličja - Benjamin Savšek v C1, Peter Kauzer pa v K1. Savšek v prvi kvalifikacijski vožnji dosegel sedmi čas, v drugi pa popravil uvrstitev in se s skupnim četrtim časom zanesljivo uvrstil v polfinale. Tudi Kauzer je bil zanesljiv, v polfinale gre z 12. kvalifikacijskim časom.

Nedeljski dan se je končal z rokometno tekmo. Slovenski rokometaši so za en gol (27:26) premagali Egipčane.

Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah so že začeli z olimpijskimi boji. | Foto: Facebook Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah so že začeli z olimpijskimi boji. Foto: Facebook

Telovadka Teja Belak je obstala v kvalifikacijah. Čeprav se bodo te končale v torek, takrat bo znana tudi njena končna uvrstitev, je po njenih dveh današnjih skokih že jasno, da je ne bo med finalistkami. Strelec Boštjan Maček je opravil s prvim tekmovalnim dnevom v trapu. Prekmurec je v današnjih treh serijah zadel 66 od 75 letečih tarč in končal na 26. mestu. V ponedeljek bosta na sporedu še dve seriji, najboljših šest pa se bo uvrstilo v veliki finale.

Kar 14 končnih odločitev, v olimpijskem bazenu številni rekordi

Drugi tekmovalni dan je na bilo voljo 14 kompletov odličij, od teh so bili štirje namenjeni plavalcem in plavalkam. Olimpijski bazen v Riu pa je prav neverjeten, rekordi padajo kot za stavo. Nove najboljše znamke na svetu so padle na 100 m prsno v moški konkurenci pa na 100 m delfin v ženski in tudi na 400 m prosto v ženski. Plavalci so se pomerili v v štafetni preizkušnji na 4 x 100 m prosto.

Končne odločitve so padle še v ženskem finalu v sinhronih skokih s trimetrske deske, na cestni dirki za kolesarke, na judoističnih tatamijih v kategoriji do 52 kg za ženske ter do 66 kg za moške. Sabljači so si razdelili kolajne v floretu, v dviganju uteži pa so podelili komplet odličij do 53 kg za ženske in v kategoriji do 56 kg za moške.

Na olimpijskem strelišču sta bili na sporedu ženska tekma z zračno pištolo in ženska preizkušnja v trapu, v lokostrelstvu pa ekipna tekma za ženske.

1. tekmovalni dan

Ne spreglejte