Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
7. 8. 2016,
19.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Natisni članek

Rio 2016 Polona Hercog

Nedelja, 7. 8. 2016, 19.47

6 let, 6 mesecev

Brazilsko vreme pokazalo dva obraza, Polona Hercog le enega

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je v zadnjem trenutku prejela vabilo za nastop na olimpijskih igrah, se je po porazu proti Portoričanki Monici Puig po hitrem postopku poslovila od Ria de Janeira.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Monica Puig iz Portorika, trenutno 37. igralka na svetovni teniški lestvici, je v prvem krogu teniškega olimpijskega turnirja z rezultatom 6:3 in 6:2 odpravila najboljšo Slovenko Polono Hercog, sicer 98. na lestvici WTA. Ta je sicer vabilo za nastop v Riu de Janeiru prejela šele prejšnjo soboto, kar je, kot je priznala sama, vplivalo tudi na njeno pripravo.

Dva vremenska obraza  Polona Hercog: Ta nastop bom hitro pozabila in misli usmerila proti OP ZDA. | Foto: Polona Hercog: Ta nastop bom hitro pozabila in misli usmerila proti OP ZDA.

Portoričanka, ki je Štajerki igro na njen servis vzela že takoj na začetku dvoboja, je zmago slavila po natančno uri igre. Še pol ure dlje pa sta igralki čakali na začetek. Igro je namreč sprva preprečeval močan veter, ki je potrgal tudi nekaj olimpijskih transparentov. V nadaljevanju se je le umiril, za nameček pa so organizatorji namestili še dodatno protivetrno zaščito.  

Zanimivo pa je, da je Hercogovo popolnoma drugačna slika pričakala, ko se je lotila ogrevanja. Le-to je opravila v popolnem brezvetrju in močnem soncu, ki sta napovedovala peklenski dvoboj. Ta pa se je končal ob črnih oblakih in grmenju.

"Malo denarja, malo muzike"

Zgolj en – teniško slabši od tekmice – obraz pa je pokazala 25-letna Slovenka, ki po porazu vendarle ni delovala pretirano poklapano. "Ravno sem se vrnila z dopusta, ko so me obvestila o poti v Riu. Pravih priprav zato ni bilo. Nisem zaupala svojim udarcem. Kolikor denarja, toliko muzike. Če ne treniraš dovolj, tudi rezultat ne more biti pravi. Vse tekmice so kakovostne. Na srečo se ne gre zanašati," je dejala Polona, ki ni našla pravega ritma, predvsem pa si s prvimi udarci ni priigrala večje prednosti, kar je agresivna Puigova znala izkoristiti.

Edinega slovenskega teniškega nastopa je bilo konec po 60 minutah. | Foto: Edinega slovenskega teniškega nastopa je bilo konec po 60 minutah.

"Lahko bi pokazala več. Tega se zavedam. A vse skupaj se je zgodilo prehitro. Kljub temu sem vesela, da sem še drugič v karieri dobila priložnost nastopiti na olimpijskih igrah," je ob slovesu od Ria dejala Hercogova, ki ne skriva, kdo je prva favoritinja turnirja. To je Serena Williams, ki se je na osrednjem igrišču prebila v drugi krog prav med Polonino tekmo. "Ko igra tako, kot zna, je nepremagljiva. To je povsem drug šport," pravi najboljša slovenska teniška igralka med posameznicami.

Ne spreglejte