Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2024,
9.24

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Taekwondo Ivan Trajković

Četrtek, 7. 3. 2024, 9.24

1 mesec, 2 tedna

Tekvondoista optimistično v boj za olimpijsko vozovnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Ivan Trajković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska tekvondoista Ivan Trajković (do 80 kilogramov) in Patrik Divković (nad 87 kilogramov) sta danes odpotovala na olimpijske kvalifikacije v Sofijo, kjer si bosta v soboto skušala priboriti nastop na igrah v Parizu. Divković za uvrstitev na igre potrebuje dve zmagi, Trajković tri.

"Najpomembnejše je, da sem zdrav. Sicer trenutno le vzdržujem formo, da bosta moč in kondicija v soboto prava. Treningi so zelo situacijski. Tam pilim zadnje podrobnosti," je pred potjo v Bolgarijo za STA povedal Divković.

Ta dodaja, da natančen razpored sicer še ni znan, vseeno pa razmišlja o tekmecih, saj bodo tekmovalci rangirani glede na lestvico, zato presenečenj ne bo. "Verjetno bodo na tekmo prišli vsi, ki so prijavljeni. Po tem razporedu bo prvi tekmec Poljak, s katerim se na uradni tekmi sicer še nisem pomeril, na skupnih treningih z njim pa mi je šlo zelo dobro," o prvem nasprotniku pravi tekmovalec vrhniškega kluba.

Težje bo nadaljevanju, kjer bo v primeru zmage tekmec ali Makedonec Dejan Georgijevski ali Belorus Artsjom Plonis. "Zanesljivo težka borba. Makedonec je bil srebrn na zadnjih olimpijskih igrah, Belorus bronast na svetovnem prvenstvu. Njune borbe sem si ogledal in verjamem, da ju lahko premagam. Makedonec je predvsem zelo visok in močan, zato je recept zanj hitrost, visok pa je tudi Belorus. Prilagoditi se bo treba, a zase lahko rečem, da je želja po nastopu na igrah izjemna."

Ivan Trajković si želi tretjič nastopiti na igrah in tudi zanj je cilj eno od prvih dveh mest na turnirju. Nazadnje na igrah v Tokiu se je boril celo za bronasto medaljo. Tokrat se bo preizkusil v nižji kategoriji do 80 kilogramov. "S pripravami sem zadovoljen, tudi teža je ustrezna. Velikih skrivnosti ni. Prvi tekmec je Romun, nato verjetno drugi nosilec iz BiH in potem naprej ...."

"Številne možne nasprotnike poznam, posebej tekmovalce iz Avstrije, Grčije in BiH. Druge smo si ogledali na spletu, velikih skrivnosti ni in zdaj delamo zadnje analize. Z nekaterimi se še nisem boril, kar mi bo seveda manjkalo, saj je drugače, če vem, kako hiter je tekmec in kakšno razdaljo lahko pričakujem. A vsi smo v enakem položaju," je še dejal Mariborčan.

Preberite še:

Lin Kovačič
Sportal Kovačič slavil z nokavtom, a možnosti za OI nima: Razočaran sem nad zvezo
Taekwondo zveza Slovenije, Ivan Trajković, Patrik Divkovič
Sportal Najboljša Slovenca bosta v Ljubljani pilila formo pred kvalifikacijami za OI
Ne spreglejte