Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 9. 2015,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Domen Škofic Janja Garnbret Janja Garnbret

Torek, 15. 9. 2015, 11.17

8 let

Svetovna kadetska prvakinja slabša le od svetovne mladinske prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Log - Dragomeru so se plezalci merili na tekmi članskega državnega prvenstva v balvanskem plezanju. V konkurenci članov in članic sta zmago slavila Domen Škofic in Janja Garnbret.

V konkurenci članov je slavil Domen Škofic, pri članicah je bila v domači konkurenci pričakovano najboljša evropska in svetovna kadetska prvakinja Janja Garnbret, ki pa ni zmagala, prehitela jo je Srbkinja Staša Gejo.

16-letna Korošica, članica Šaleškega alpinističnega odseka, je že po kvalifikacijah delila prvo mesto z leto starejšo obetavno športno plezalko, svetovno in evropsko mladinsko prvakinjo iz Niša, ki je v finalu pokazala malenkost več od najboljše Slovenke. Obe sta osvojili štiri balvanske smeri, s to razliko, da je slovenska tekmovalka naredila en poskus preveč za zmago.

Na tretje mesto se je uvrstila Katja Kadič (ŠD Proteus), četrta je bila Julija Kruder (ŠPO Celje), peta Tjaša Slemenšek (Šaleški AO), nastope finalistk pa je na šestem mestu sklenila Rebeka Kamin (ŠPO Domžale).

V konkurenci članov vodi član kluba iz Škofje Loke Urban Primožič (155), drugi je član odseka iz Kranja Anže Peharc (120), tretji pa še en član loškega kolektiva Martin Bergant (102), četrti je član radovljiškega moštva Škofic, ki je prvo tekmo, na kateri je slavil Primožič, izpustil.

Na drugi tekmi prvenstva je slavil Škofic pred Peharcem in Juretom Raztresnom ter Primožičem (oba PK Škofja Loka) na tretjem in četrtem mestu. V finalu sta nastopila še Klemen Kejžar (ŠPK Andreja Kokalja) in Zan Sudar (AK Ravne).

Zaključna tekma balvanskega prvenstva bo 29. novembra na plezalnih dnevih Kranja, dan prej bodo podelili tudi kolajne absolutnim zmagovalcem državnega prvenstva v težavnosti, v katerem sta na sporedu še tekmi v Tržiču 24. oktobra in Škofji Loki 7. novembra.

Ne spreglejte