SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Strelci v Beograd po medaljo

0,02

termometer

tiršek pevec | Franček Gorazd Tiršek in Veselka Pevec sta navdušila na paraolimpijskih igrah v Riu. | Foto: Vid Ponikvar
Franček Gorazd Tiršek in Veselka Pevec sta navdušila na paraolimpijskih igrah v Riu. Foto: Vid Ponikvar

Slovenska strelska reprezentanca športnikov invalidov bo ta teden v Beogradu na evropskem prvenstvu skušala povečati bero medalj z največjih tekmovanj. Letošnje EP sicer ni med tekmovanji, ki štejejo za pridobivanje norm za paraolimpijske igre v Tokiu 2020, Slovenija pa bo nastopila v oslabljeni postavi.

Za Slovenijo bodo nastopili Franc Pinter, Franček Gorazd Tiršek in Damjan Pavlin. Zaradi zdravstvenih težav bo manjkala Veselka Pevec, reprezentanco bosta vodila selektorka Polona Sladič in pomočnik Aleš Kosmač.

Beograjsko prvenstvo bo prvo evropsko po letu 2013, ki je bilo v Španiji, kjer je srebrni s paraolimpijskih iger v Londonu Tiršek osvojil bronasto kolajno v disciplini zračna puška R4, slovenski uspeh pa je s četrtim mestom dopolnil njegov reprezentančni sotekmovalec Damjan Pavlin.

Veselka Pevec Sportal Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek razkrivata ozadje in posledice kolajn iz Ria #intervju

Pevčeva okreva po operaciji in zlomu noge

Veselje Polone Sladiču po zgodovinskem uspehu Veselke Pevec v Riu. | Foto: Vid Ponikvar Veselje Polone Sladiču po zgodovinskem uspehu Veselke Pevec v Riu. Foto: Vid Ponikvar "Ta termin evropskega prvenstva nam ne ustreza, zanj smo izvedeli sredi avgusta, ko smo sezono na pol končali. Zato je bilo treba drugače načrtovati in temu prilagoditi načrt dela. Žal smo na evropsko prvenstvo odšli v nepopolni postavi. Veselka Pevec okreva po operaciji in zlomu noge. Zato tudi nimamo ekipe v konkurenci SH2," je pred začetkom tekmovanj dejala Sladičeva in napovedala, da se bodo v ekipi, čeprav kvot za paraolimpijske igre v Beogradu še ne bodo delili, borili za medalje.

EP se bo za Slovence začelo danes z disciplino zračna puška stoje R1 in R4, nadaljevalo v sredo z zračno puško leže R3 in končalo 6. decembra z zračno puško leže R5.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin