Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2018,
14.55

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Peter John Stevens

Petek, 2. 11. 2018, 14.55

5 let, 5 mesecev

Peter John Stevens v Pekingu osmi na 100 metrov prsno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Peter John Stevens | Peter John Stevens je na svetovnem pokalu v Pekingu osvojil osmo mesto na 100 metrov prsno. | Foto Vid Ponikvar

Peter John Stevens je na svetovnem pokalu v Pekingu osvojil osmo mesto na 100 metrov prsno.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski plavalec Peter John Stevens je na svetovnem pokalu v Pekingu s časom 58,50 sekunde osvojil osmo mesto na 100 metrov prsno. Zmagal je Rus Kiril Prigoda s časom 56,61, drugi je bil Kitajec Zibei Yan s 57,01 sekunde, tretji pa Belorus Ilja Šimanovič s 57,10 sekunde.

Peter John Stevens se je v finale prebil s sedmim dosežkom kvalifikacij, plaval je 58,74 sekunde. Že v kvalifikacijah je bil najhitrejši Prigoda (57,37).

Stevens je prvi dan nastopil še na 100 metrov mešano. V kvalifikacijah je s 54,77 postavil deveti čas, a se je nato finalu odpovedal Avstralec Mitchell Larkin, četrti v dopoldanskem nastopu. Triindvajsetletni triglavan je tako dobil priložnost še za en nastop, v finalu je plaval 54,59, kar je bilo dovolj za osmo mesto.

Luka Berdajs je dolgoletni trener Peter John Stevensa.  | Foto: Vid Ponikvar Luka Berdajs je dolgoletni trener Peter John Stevensa. Foto: Vid Ponikvar

"Zelo spodbudno. Načrt je bil, da čim več plava. Nastopi so bili uspešni. Zaporedna plavanja so priprava na SP. Vse je bilo pozitivno. Sva pa že v pričakovanju 50-metrske razdalje," se je na prvi dan pekinškega svetovnega pokala ozrl Stevensov trener Luka Berdajs.

Stevensa v Pekingu čakata še dva nastopa. V soboto bo plaval na 50 metrov prsno, v nedeljo pa na 200-metrski razdalji. Največ pričakuje od najkrajše razdalje, v kateri je na avgustovskem evropskem prvenstvu v Glasgowu osvojil bronasto odličje. Med prijavljenimi plavalci ima tretji čas.

"Želiva zmago na 50 metrov prsno. Konkurenca je zelo močna. Svetovni pokali pridejo prav, ker na njih ni odstopanj. Treba je plavati na polno, da prideš v finale. Posebne taktike ni. Moral bo narediti čim manj napak. Prepričan je o tem, meri na zmago. Že zjutraj ne bo taktiziranja. Tudi na 200 metrov si želi plavati čim bolj konkurenčno," se je naprej ozrl Berdajs.

Po tekmah v Pekingu bo Stevens ostal v Aziji, v prihodnjih dneh bo tekmoval še na dveh svetovnih pokalih v Tokiu in Singapurju.

Ne spreglejte