Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 10. 2022,
8.55

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Maruša Štangar David Štarkel judo

Četrtek, 6. 10. 2022, 8.55

1 leto, 6 mesecev

Taškent, svetovno prvenstvo v judu

Štangarjeva in Štarkel hitro s tatamija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Maruša Štangar | Judoistka Maruša Štangar se je na SP v Taškentu poslovila po drugi borbi | Foto Guliverimage

Judoistka Maruša Štangar se je na SP v Taškentu poslovila po drugi borbi

Foto: Guliverimage

Judoista Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg in David Štarkel med moškimi do 60 kg sta hitro sklenila nastope na svetovnem prvenstvu v Taškentu. Štangarjeva je izgubila drugo borbo, Štarkel že prvo.

Štiriindvajsetletna Ljubljančanka Maruša Štangar je v uvodnem krogu ugnala dve leti mlajšo Izraelko Tamar Malca. Zadostoval je met po 30 sekundah, z nekaj manjšimi težavami pa je tekmovalka Olimpije prednost obdržala. Tekmica je 1:41 minute pred koncem izvedla met, najprej dobila točko, sodniki pa so jo nato vnovič izbrisali.

Tudi 22-letna Turkinja Tugce Beder, ki je nazadnje potrdila dobro formo s tretjim mestom na VN Zagreba, je bila glede na potek dvoboja premagljiva. Varovanka trenerke Olge Štirba je nadzorovala borbo predvsem v prvem delu, nato pa je tekmici uspel met in tokrat je bila Štangarjeva tista, ki ji ni uspelo nadoknaditi zaostanka. Za nameček je imela slovenska borka na merjenju tudi malce preozke rokave na kimonu in je posledično po menjavi opreme zaradi kazni ostala tudi brez nasvetov trenerke ob robu borišča.

Ni preveč razočarana

"Po eni strani sem lahko zadovoljna, da sem sploh nastopila tukaj in premagala eno nasprotnico ter osvojila 200 novih točk za svetovno lestvico, kar mi bo zanesljivo koristilo. Nisem pa zadovoljna z drugo borbo, lahko bi zmagala, a na žalost še nisem v pravi formi. Glede na vse skupaj pa nisem preveč razočarana," je po tekmi povedala slovenska tekmovalka.

Ta se je konec pomladi po dolgotrajni poškodbi na tatamije vrnila s kolajno na sredozemskih igrah, po dobrem nadaljevanju pa se je odločila, da poskusi tudi na SP, saj ta nastop sprva ni bil načrtovan. "Manjka mi delček pripravljenosti, zaradi tega pa tudi malo samozavesti in odločenosti," je še dodala. Sezono bo konec meseca nadaljevala v Abu Dabiju.

Judoist David Štarkel je klonil že v prvem krogu.  | Foto: Sportida Judoist David Štarkel je klonil že v prvem krogu.  Foto: Sportida

Štarkel izgubil proti nekdanjemu mladinskemu evropskemu prvaku

Hitro je nastope končal David Štarkel v kategoriji do 60 kg. Po zaslugi vazarija po pol minute boja je dvoboj v prvem krogu izgubil proti Turku Salihu Yildizu, nekdanjemu mladinskemu evropskemu prvaku.

Šestindvajsetletni slovenski reprezentant se v nadaljevanju dvoboja nikakor ni predal, priboril si je kar nekaj priložnosti, a nobene ni dovolj odločno zaključil, da bi vsaj poravnal izid.

V petek ima slovenski tabor v Uzbekistanu prost dan, v soboto pa bosta na tatamije stopila tekmovalca Bežigrada Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg in Martin Hojak med tekmovalci do 73 kg.

Ne spreglejte