Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2011,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nejc Žnidarčič Jošt Zakrajšek Maks Frančeškin Blaž Cof

Četrtek, 5. 5. 2011, 17.45

8 let

Spustaši po nove kolajne na EP v Kraljevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prihodnji teden bodo kajakaši Nejc Žnidarčič, Tim Kolar, Jošt Zakrajšek in Maks Frančeškin ter kanuisti brata Jure in Anže Janežič ter Blaž Cof nastopili na evropskem prvenstvu v spustu v Kraljevu.

Pričakovanja so visoka - v slovenskem taboru si želijo še obogatiti zbirko kolajn z dosedanjih tovrstnih prvenstev.

"Po aprilskih izbirnih tekmah na Kolpi, Savi Dolinki in v Solkanu smo sestavili ekipo za bližnje evropsko prvenstvo. V kajakaško ekipo se je sicer uvrstil tudi Jernej Korenjak, ki pa se prvenstva zaradi službenih obveznosti ne more udeležiti, tako da je mesto v ekipi dobil Frančeškin. Ekipa zato ni nič slabša; vsi z izjemo Žnidarčiča, ki je izstopal v klasiki, so zelo izenačeni in mislim, da gre za zelo kakovostno ekipo," je na predstavitvi načrtov povedal direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

"V ekipi C-1 je tudi Cof, ki sicer ni veslal na vseh izbirnih tekmah, a ima po naši oceni lepe možnosti za uspeh. Na prvenstvo bosta odpotovala tudi brata Janežič in ker slednja nista izpolnila vseh kriterijev za uvrstitev na tekmo, smo uvedli dodatno merilo, da morajo nastope končati v prvih dveh tretjinah nastopajočih, da potrdijo mesto v ekipi za junijsko svetovno prvenstvu v Augsburgu in če želijo, da jim stroške krije zveza," je še pojasnil Jelenc.

Prvo slovensko orožje v Kraljevu bo Žnidarčič, ki je poudaril, da se zadnja leta slovenska ekipa z vsakega prvenstva vrača domov z več kolajnami. "Če so bile lani tri kolajne, to pomeni, da bi letos morali domov prinesti štiri," je uvodoma v šali dejal 27-letni Žnidarčič in o pričakovanjih dodal: "Mislim, da imamo res dobro kajakaško ekipo, sploh v klasiki se bomo borili za kolajne, v sprintu pa je dober tudi Frančeškin, tako da se znamo v obeh ekipnih tekmah boriti za odličje. Posamezno pa v sprintu branim zlato kolajno izpred dveh let in če bi mi to uspelo ponoviti, bi bilo super, skoraj bolj vesel pa bi bil zmage v klasiki, ker mi ta še manjka. Je pa res, da je konkurenca zelo močna."

Žnidarčič, ki se v zadnjih letih bolj posveča mirnim vodam, pravi, da je zadržal dobre občutke tudi v spustu: "Čeprav sem bil minuli teden bolan, menim, da mi to ni pokvarilo dobre pripravljenosti; v bistvu sem se še bolj spočil in sem pred prvenstvom res samozavesten in upam na četrto kolajno."

Dobro pripravljenost je potrdil tudi Kolar, ki je aprila dober trening opravil tudi na svetovnem pokalu v Sortu: "Upam, da bom prikazal dobre vožnje. Rezultatsko si ne upam napovedati ničesar, kar bo, bo. Ne obremenjujem se s samim rezultatom, saj imam še dovolj časa, da pridem v svetovni vrh." Kolar je dodal, da bodo zanj predvsem moštvene vožnje precejšnji zalogaj in da ga čaka naporen teden.

"Ne upam si sicer reči, da napadam kolajno, a upam, da bom dobro veslal; predvsem v sprintu, saj na klasiko ne računam toliko, ker mi manjka 'kilometrine'. Prepričan sem, da bodo dobre vožnje prinesle tudi dober rezultat," je dejal edini slovenski kanuist na prvenstvu Cof.

Optimistično prvenstvo pričakuje tudi trener Srečko Masle: "Tudi sam sem optimist, a malo zadržan. Po moji oceni realno lahko računamo na kolajno z Žnidarčičem, ki je že v preteklosti dokazal visoko vrednost. Kar se pa drugih tiče, pa imamo srečo, da lahko sestavimo dobro ekipo tako za klasični spust - Žnidarčič, Kolar, Zakrajšek - kot za sprint, kjer Zakrajška nadomesti Frančeškin, ki je v zadnjem letu zelo napredoval. V obeh ekipnih tekmah smo gotovo v igri za odličja."

Kanuisti pa bodo po mnenju Masleta v Kraljevu iskali potrditev mest za SP: "Mislim, da ima Cof vsekakor možnosti za vrhunski rezultat, kam sodi dvojec, pa je zelo težko ta čas oceniti. Bomo videli; če bodo fantje dobro nastopili, jih bomo poslali tudi na SP."

Prvenstvo v Kraljevu se bo s tekmami začelo prihodnjo sredo s preizkušnjo posameznikov v klasičnem spustu.

Ne spreglejte