Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 5. 2008,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 5. 2008, 18.01

8 let

Špik poškodovan, Čop v skifu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija na uvodni tekmi svetovnega pokala v veslanju, ki bo od petka do nedelje potekala v Münchnu, ne bo zastopana z elitno posadko zadnjih let Iztokom Čopom in Luko Špikom v dvojnem dvojcu.

Zaradi poškodbe Špika bo Čop nastopil v skifu. Skupaj je za tekmovanje prijavljenih šest slovenskih posadk.

"V četrtek me je zabolelo v križu. Verjetno gre za vnetje in vse te dni sem vsak dan pri terapevtu. Počasi mi gre že boljše, a nima prav nobenega smisla, da tvegam z nastopom, saj nisem pripravljen in v najslabšem primeru se mi sanacija poškodbe lahko še zavleče. Tekma je pač tekma in konec koncev ne bo prav nič hudega, če jo izpustim. Bolj me skrbi zaradi treninga, saj že od četrtka ne treniram in ne vem, kdaj bom spet popolnoma nared ter nadoknadil zamujeno," je trenutno stanje pojasnil Špik.

Iztok Čop bo tako po daljšem obdobju v svetovni eliti spet nastopil med skifisti. "Tokrat bo v skifu kar zanimivo, saj na pravi tekmi v tej disciplini nisem nastopil že celo leto in res ne vem, kaj naj pričakujem. Na tekmi bodo nastopili praktično vsi najboljši, zase pa upam, da mi bo šlo iz nastopa v nastop boljše," je povedal Čop in dodal: "Luka se je res poškodoval v zadnjem trenutku in tekma je prišla nekako na vrat na nos. Nisem imel prave priložnosti, da res potreniram vse podrobnosti v skifu in na odločilnih tekmah potem vse te malenkosti v odločilnih trenutkih lahko res zmotijo. Moj osnovni cilj bo tokrat zato nastop v finalu, potem pa bomo videli."

Skupaj je za tekmovanje prijavljenih šest slovenskih posadk. Ob Čopu bosta v skifu nastopila še obalna veslača Andraž Krek in Gregor Novak, prav tako z Obale prihaja dvojni dvojec z Boštjanom Božičem in Matejem Rodelo, v četvercu brez krmarja bodo slovenske barve branili Miha in Tomaž Pirih, Rok Rozman in Rok Kolander, v dvojnem četvercu pa Mariborčani Janez in Jernej Jurše, Gašper Fistravec in Janez Zupanc.

Ne spreglejte