Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 6. 2014,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Špik Bled

Petek, 13. 6. 2014, 13.46

8 let

Špik: Mislim, da se bo izplačalo priti na Bled

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bled bo konec tedna gostil tradicionalno mednarodno veslaško regato, ki jo bo najboljši slovenski veslač Luka Špik izkoristil za preizkušanje forme pred tekmo svetovnega pokala v Aiguebelettu.

Regata je letos dodatno okrepljena v članski konkurenci, med drugim bosta v dvojnem dvojcu nastopila brata Sinković iz Hrvaške. Z najmočnejšo ekipo prihajajo Avstrijci, saj bosta nastopili tudi lanska četrtouvrščena med enojci na SP Magdalena Lobnig in svetovna prvakinja med lahkimi skifistkami Michaela Taupe-Traer. Regata je dvodnevna in omogoča dvojne nastope, finali pa bodo na sporedu dopoldne med 8. in 13. uro.

Prijavljenih je več kot 400 veslačev v 273 čolnih iz 12 držav, kar bo odlična uvertura v tekmo, ki jo Veslaška zveza Slovenije na Bledu organizira maja prihodnje leto.

Večina slovenskih članskih veslačev bo v soboto nastopila v enojcih, tako da bodo v konkurenci 29 skifistov veslali Luka Špik, Gašper Fistravec, Matej Rojec in v isti konkurenci tudi lahki veslač Rajko Hrvat ter kandidati za reprezentanco do 23 let. Riemen veslači bodo nastopili v dvojcih 18 prijavljenih čolnov.

Nedeljske posadke bodo znane po sobotnih nastopih, le pri Špiku in Hrvatu ter dvojcu z Alešem in Janezom Zupanom je že gotovo, da bodo spet nastopili v enakih čolnih.

Na evropskem prvenstvu se mu ni izšlo po načrtih, zdaj bom to poskusil popraviti

"Blejska mednarodna regata bo zame vmesna postaja za svetovni pokal v Franciji. Na evropskem prvenstvu se sicer ni izšlo vse po načrtih, zdaj bom to poskusil popraviti v Aiguebelettu, blejska regata pa bo nekakšen taktični trening. Konkurenca tu je sicer precej močna, morda bi si v tem trenutku celo želel šibkejšo konkurenco. Je pa to naša domača regata in mislim, da se bo izplačalo priti na Bled na ogled zanimivih tekem," pred soboto in nedeljo pravi Špik.

Ne spreglejte