Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 7. 2017,
12.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Anja Osterman Špela Ponomarenko Janić

Nedelja, 16. 7. 2017, 12.21

6 let, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo

Špela Ponomarenko Janić do dveh medalj na EP v le dveh urah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
ponomarenko ep | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špeli Ponomarenko Janić je na evropskem prvenstvu v le dvournem razmiku uspelo osvojiti najprej srebrno kolajno z Anjo Osterman, nato pa še posamični bron.

Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je v finalu na 200 metrov na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Plovdivu v Bolgariji osvojila bronasto medaljo. Zmagala je Madžarka Dora Lucz. Ponomarenko Janićeva je dopoldne z Anjo Osterman že osvojila srebro med dvojci na 500 metrov.

V razburljivi tekmi so o prvem in tretjem mestu odločale stotinke. Zmagovalka je le za štiri ugnala srebrno Danko Emmo Joergensen, Slovenka pa je v boju za tretje mesto premagala Rusinjo Jeleno Anišino. Ponomarenko Janićeva je za najhitrejšo zaostala 38 stotink, Rusinja pa 45. Peta je bila Poljakinja Marta Walckiewicz (+0,47).

ponomarenko osterman | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc "Težko rečem, da sem medalji pričakovala. Na treningih mi je šlo dobro, upala sem na dva dobra rezultata. Na 200 metrov sem startala malo počasneje, na koncu mi je malo zmanjkalo moči. A na koncu je bilo dovolj, upam pa, da bo na SP program malo boljši, ker želim obe veslati tudi na SP," je povedala Špela Ponomarenko.

"Zelo sem zadovoljna, še posebej, ker je to šele najina druga tekma. Druga tekma, druga medalja, mesto navzgor. Če bo šlo tako naprej, bova na SP zmagali ... bilo je super, šli sva tako, kot dva načrtovali. Taktika je bila v redu, na koncu sva finiširali, malo je zmanjkalo za zlato. A do svetovnega prvenstva je še pet tednov in veliko možnosti za napredovanje," je bila uspeha vesela Anja Osterman.

Srebro v dvojcu

Že dopoldne sta Ponomarenko Janićeva in Anja Osterman v finalu na 500-metrski razdalji osvojili drugo mesto. V finalu sta bili boljši le Nemki Franziska Weber in Tina Dietze.

Kajakaša Simon Blaževič in Rok Šmit sta danes nastopila v finalu B na 500 metrov in končala na osmem mestu.

V finalu bo ob 15.30 nastopil še Jošt Zakrajšek na petkilometrski tekmi.

Jošt Zakrajšek peti na EP na 5000 m

Jošt Zakrajšek je med kajakaši na 5000 m zasedel peto mesto. V zadnji disciplini prvenstva je zmagal Nemec Max Hoff (19:21,220), drugi je bil Portugalec Fernando Pimenta (+1,420), tretji pa Norvežan Eivind Vold (+8,320).

Zakrajšek, ki je za zmagovalcem zaostal dobrih 24 sekund (+24,170), je bil med peterico, ki si je priveslala skoraj dvajset sekund prednosti pred zasledovalci, vendar je imel premalo moči, da bi bil med trojico, ki je odločala o stopničkah.

Iz boja za zmago je proti koncu odpadel tudi Vold, Hoff pa je v ciljnem sprintu strl še odpor Pimenta. Zakrajšek je bil na koncu za slabi dve sekundi počasnejši še od Španca Rubena Millana, šestouvrščeni pa je za njim zaostal že skoraj 18 sekund.

Ne spreglejte