Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2015,
15.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 21. 8. 2015, 15.08

8 let, 3 mesece

Špela je bila zjutraj še utrujena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Milanu se nadaljuje SP v sprintu na mirnih vodah. Že v jutranjih urah se je na tekmovališče podala Špela Ponomarenko Janić, ki je nastopila na 200 metrov in brez težav prišla v polfinale.

Opoldne sta znova veslala tudi Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta na 500 metrov prav tako priveslala do naslednje faze tekmovanja.

Po uspešnem nastopu na 500 metrov, kjer je prišla v finale A, Špela Ponomarenko Janić ni imela težav niti na najkrajši tekmovalni razdalji svetovnega prvenstva. V kvalifikacijski skupini je veslala z nekaj odličnimi kajakašicami in v cilj priveslala kot tretja, za Poljakinjo Marto Walczykiewicz in Španko Tereso Portelo. Za zmagovalko skupine je zaostala za sedem desetink sekunde.

"Skupin je veliko, tako da nas gre veliko naprej. Zjutraj sem bila utrujena in imela težke roke še zaradi včerajšnje tekme. Zaradi tega sem šla na daljše ogrevanje kot običajno, tako da je bilo potem na tekmi kar dobro. Startala sem malo slabo, a šla v nadaljevanju boljše, saj sem hotela dobiti dober občutek za jutri. Sicer nisem šla povsem na polno, ampak dovolj, da sem za jutri pridobila prave občutke," je po tekmi dejala Ponomarenko Janićeva.

Alan Apollonio in Simon Blažević v polfinalu

Znova sta se na tekmovališče podala tudi Alan Apollonio in Simon Blažević, ki ju je tokrat čakala preizkušnja na 500 metrov. V prvi fazi tekmovanja na 500 metrov sta ciljno linijo prečkala kot tretji kajakaški dvojec v skupini, kar je zadostovalo za zanesljivo uvrstitev v polfinale. Pred slovenskima reprezentantoma so se uvrstili Slovaka Marek Krajčovič in Gabor Jakubik ter Italijana Mauro Pra Floriani in Mauro Crenna. V soboto bo izmed slovenskih predstavnikov najprej startal Jošt Zakrajšek, ki ga ob 9.04 čaka nastop v finalu B na 1000 metrov, uro kasneje mu bosta sledila Alan Apollonio in Simon Blažević, ki bosta veslala v finalu C na isti razdalji, ob pol enajstih se bo Špela Ponomarenko Janić v finalu A na 500 metrov borila za kolajno in olimpijsko kvoto, popoldne pa edino slovensko predstavnico v Milanu čaka še polfinalni nastop na 200 metrov.

Ne spreglejte