Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 10. 2016,
20.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Špela Bohinc doping plavanje

Četrtek, 27. 10. 2016, 20.22

6 let, 6 mesecev

Po Kopšetu test zavrnila še Bohinčeva

Špela Bohinc se je izmuznila dopinškemu testu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Špela Bohinc | Foto Reuters

Foto: Reuters

Podpredsednik Plavalne zveze Slovenije Miran Kos je potrdil, da se je Špela Bohinc izmuznila dopinškemu testu, kar je prekršek.

"Gre za plavalko Špelo Bohinc, ki so jo pred kratkim prišli testirat na tekmovanje v Kranj. Izmaknila se je, niso je uspeli najti. To je samo po sebi kršitev," je po poročanju RTV Slovenija dejal Kos.

Za komentar smo vprašali direktorja Slovenske protidopinške organizacije (Sloado) Janija Dvoršaka, ki primera, kot pravi, "ne sme komentirati". Komentiral bo, ko bo to mogoče.

V Dohi tretja in četrta

Bohinčeva je pred kratkim uspešno nastopala na arabski turneji, v Dubaju je osvojila tretje mesto na 800 metrov  prosto, v Dohi pa je v isti disciplini osvojila četrto mesto.

Tekmovalka kranjskega Triglava si je s plavalno štafeto 4 x 200 metrov priborila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, vendar je na koncu ostala doma, Slovenija pa v Braziliji ni mogla nastopiti v polni zasedbi. Po pravilniku lahko posamezno države na igrah zastopata le dve plavalki brez mednarodne posamične norme. To je imela v slovenski štafeti le Anja Klinar, v štafeto pa sta se dodatno uvrstili Janja Šegel in Tjaša Pintar. Bohinčevo je v štafeti zamenjala Tjaša Oder.

 

Pretekli teden Kopše

Pretekli teden je v javnost prišla informacija, da je doping kontrolo zavrnil Igor Kopše, ki se je nato opravičil in prejel štiriletno prepoved tekmovanja. V tem letu so bili zaradi kršitve protidopinških pravil med drugim kaznovani kolesarja Blaža Klemenčič in Kristjan Fajt ter plavalka Tanja Šmid.

Igor Kopše si je prislužil štiriletno prepoved nastopanja. | Foto: Vid Ponikvar Igor Kopše si je prislužil štiriletno prepoved nastopanja. Foto: Vid Ponikvar

Isakovićeva nova direktorica

Nova direktorica PZS je postala nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković.

 

 

Ne spreglejte