Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 1. 2014,
10.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Kauzer Simon Brus Luka Božič

Sreda, 8. 1. 2014, 10.45

7 let, 12 mesecev

Smučarski tek je pri kajakaših in kanuistih nepogrešljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav kajakaše in kanuiste do uvodnih tekem v sezoni 2014 ločijo še slabi trije meseci, se ti že vneto pripravljajo na izzive, ki jih prinaša letošnja tekmovalna sezona.

Pred odhodom v tople kraje, kjer se bodo pripravljali na vodi, je večina prve januarske dni izkoristila še za priprave na snegu. Nekaj najboljših slovenskih tekmovalcev trenutno trenira na Pokljuki.

Smučarski tek je nepogrešljiv del zimskih priprav za nekatere kajakaše in kanuiste, zato so reprezentanti pred odhodom v toplejše kraje nekaj dni namenili tudi tovrstni pripravi. Na Pokljuki bo do konca tedna treniralo več kot dvajset tekmovalcev. Bazičnih priprav se zaradi študijskih obveznosti ni udeležil Simon Brus, medtem ko se je Benjamin Savšek odločil, da se bo reprezentančnim kolegom na pripravah pridružil le za kak dan. Že v nedeljo bo namreč skupaj s Petrom Kauzerjem, Janošem Peterlinom in Luko Božičem odpotoval v Al Ain, kjer se bodo v naslednjih dneh in tednih prvi skupini tekmovalcev pridružili še preostali slalomisti. Zaradi odhoda v Združene arabske emirate bodo Kauzer, Peterlin in Božič na Pokljuki trenirali le do sobote. Tradicionalna zimska baza za trening slalomistov bo poleg Al Aina tudi francoski Pau.

Špela Ponomarenko Janić bo odpotovala na južno poloblo

Na Pokljuki trenutno trenirajo tudi nekateri sprinterji na mirnih vodah in tekmovalci v spustu na divjih vodah. Ekipa zadnjih bo v letošnji sezoni okrnjena za tradicionalna člana reprezentance Simona Ovna in Maksa Frančeškina, ki sta se pridružila ekipi Jerneja Župančiča Regenta, saj se želita v letošnji sezoni preizkusiti v sprintu na mirnih vodah. Večina sprinterjev na mirnih vodah bo pozimi trenirala v italijanski Sabaudiji, medtem ko bosta Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek odpotovala na južno poloblo. Špela Ponomarenko Janić, najboljša slovenska kajakašica preteklega koledarskega leta, bo tudi letos trenirala v Avstraliji. V Queenslandu bo tako kot v lanski sezoni trenirala skupaj s slovaško tekmovalko Martino Kohlovo. V Avstralijo se bosta odpravila tudi spustaša Nejc Žnidarčič in Tim Kolar, ki bosta trenirala v Sydneyju. Za novo lokacijo zimskega treninga pa je poskrbel Jošt Zakrajšek, ki bo odpotoval v Argentino in se na tekmovanja pripravljal z najboljšimi argentinskimi tekmovalci.

Uvodne domače tekme sezone bodo ob koncu marca v Tacnu, najpomembnejše mednarodne tekme sezone pa se bodo začele ob koncu aprila s svetovnim prvenstvom za mladince in mlajše člane v slalomu v avstralskem Penrithu.

Ne spreglejte