Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2015,
12.39

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sebastijan Piletič gimnastika

Torek, 27. 10. 2015, 12.39

5 let, 5 mesecev

Slovenski telovadci se bodo učili na napakah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predolimpijska sezona je bila za slovenske telovadce neuspešna, ponesrečil se jim je tudi nastop v Glasgowu, ugotavlja selektor slovenske gimnastične reprezentance Sebastijan Piletič.

Ne preostane mu drugega, kot da misli usmeri v prihodnje leto in se s svojimi telovadci kaj nauči na napakah.

"Vsekakor ni to, kar smo pričakovali in načrtovali. Že na parterju se je slabo začelo z vajo Roka Klavore, ki je naredil dve veliki napaki, ocena je bila zato zelo nizka. Sašo Bertoncelj je vajo opravil, ampak ni bila perfektna vaja, ki bi ga vodila v finale. Alen Dimic je opravil celoten mnogoboj z eno veliko napako, to je padec pri seskoku na bradlji, ki mu je vzela eno točko ali pa celo malo več. To bi ga pripeljalo na mejo tistih, ki bi se uvrstili na predolimpijski turnir za Rio," se je na nedeljske nastope na Škotskem ozrl selektor Sebastijan Piletič.

Klavora je od slovenske trojice imel še najmanjše rezultatske cilje, si je pa želel sestavo brez napake, kar mu ni uspelo. Bertoncelj je na konju z ročaji upal najprej na finale, potem pa na kolajno, Dimic pa je prek mnogoboja lovil predolimpijski turnir za igre prihodnje leto v Riu de Janeiru.

Svetli točki sta Bertoncljeva zmaga v Bakuju in dobra sezona Žige Šilca

Za moško gimnastično vrsto svetovno in še prej evropsko prvenstvo nista bili uspešni, svetli točki sezone sta zlato odličje Bertonclja na premiernih evropskih igrah v Bakuju in prvo mesto v svetovnem pokalu Žige Šilca na parterju.

"Absolutno smo imeli v sezoni veliko višje cilje in pričakovanja. Poleg tiste medalje v Bakuju moram omeniti dobro sezono Žige Šilca, ki je končal na skupnem prvem mestu na parterju. Bil je edini, ki je na svetovnih pokalih trikrat stal na stopničkah. Mi bomo skušali iz te sezone potegniti najbolje. Naučili se bomo kaj na napakah, naredili nove programe, načrte za prihodnje leto. To bo prav posebno, ker se bo vsa sezona odvila v spomladanskem delu. Imamo cel kup tekem za svetovni pokal, EP, junija bo sezona končana. Hitro bomo začeli priprave na naslednjo sezono. Upamo, da jo bomo izpeljali bolje kot letos," je dejal Piletič.

Ne spreglejte