Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
21. 5. 2018,
15.27

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Budimpešta svetovni pokal kickboxing

Ponedeljek, 21. 5. 2018, 15.27

5 let, 11 mesecev

Slovenski kickboxerji na svetovnem pokalu osvojili šest zlatih medalj

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
kickboxing | Foto Kickboxing zveza Slovenije

Foto: Kickboxing zveza Slovenije

Na tekmi za svetovni pokal v kickboxingu, ki je bila pretekli konec tedna v Budimpešti na Madžarskem, sta se v članskih vrstah najbolj izkazali Mariborčanki Urša Gazvoda in Urša Terdin, ki sta slavili v disciplini light-contact.

Urša Gazvoda je v četrtfinalu kategorije do 60 kilogramov premagala Norvežanko Christine Hagatun, v polfinalu Madžarko Alexandro Miklos ter nato v finalu še eno domačinko Rito Nagy.

Neustavljiva je bila tudi aktualna svetovna prvakinja v kategoriji do 70 kilogramov Urša Terdin. V četrtfinalu je slavila proti Slovakinji Sabini Ryzkovi, v polfinalu proti Madžarki Reki Scheirich in v finalu proti odlični Hrvatici Loreni Jurišič.

Sportal V Mariboru spopad najboljših evropskih kickboxerjev

Članske uspehe v Budimpešti sta, prav tako v light-contactu, dopolnila še dva Mariborčana. S srebrom v kategoriji do 57 kilogramov Alen Preložnik in z bronom v kategoriji do 74 kilogramov Nejc Blanuša.

V mladinskih vrstah se je že v soboto izkazala Tina Baloh iz Zagorja ob Savi, ki je v disciplini point-fighting osvojila zlato v kategoriji do 70 kilogramov in srebro v absolutni kategoriji. Z zlatom so se v mladinski konkurenci v disciplini light-contact okitili še Neža Andromako (do 65 kilogramov), Dean Vukančič (do 79 kilogramov) in Luka Krel (do 84 kilogramov). 

Sportal Na svetovnem pokalu tri zlate medalje za slovenske kickboxerje
"Čestitke vsem dobitnikom odličij. Žal so nam seznam slovenskih nastopov v Budimpešti skrajšale poškodbe in odsotnosti zaradi šolskih obveznosti. Moram pa zato ponovno pohvaliti tudi nastope mlajših starostnih kategorij, ki so ponovno dokazali, da slovenski kickbox spada v sam svetovni vrh," je svoje vtise po tekmovanju, na katerem je sodelovalo 2.473 bork in borcev iz 37 držav, strnil predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar.
Sportal Slovenski kadeti na svetovnem pokalu v kickboxingu pobrali tri zlate medalje
Ne spreglejte